Tervetuloa

Kannuksen toimipaikkaan

16px-spacer
  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Kannus

Tervetuloa opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon,
Kannuksen toimipaikkaan!

Opinnot alkavat 3.8.2022 tutustumisella Teams -tapaamisessa

Vastuuohjaajat järjestävät Teams-tapaamisen ryhmänsä kanssa 3.8.2022 klo 10. Tähän tapaamiseen vastuuohjaaja lähettää jokaisen opiskelijan omaan sähköpostiosoitteeseen teams-linkin 2.8.2022. Tapaamisessa tutustutaan omaan ryhmään, käydään läpi opintojen suunnitteluun liittyviä asioita sekä ensimmäisten opiskeluviikkojen käytännön järjestelyjä. 

Vastuuohjaajat ovat 
Maatalousalan perustutkinto: 
Maatilatalouden osaamisala: Jari Orjala 
Maatalousteknologian osaamisala: Juha Sämpi 
Eläintenhoidon osaamisala: Hanna-Leena Mustakangas 
Metsäalan perustutkinto:  

Metsäkoneenkuljetuksen osaamisala: Aleksi Rautiola 

Opinnot paikan päällä Kannuksessa

Opinnot Kannuksessa alkavat maanantaina 8.8.2022 klo 10.00.  
Ollikkalankatu 3, 69100 Kannus 


klo 10.00 Aloituskahvi ruokalassa päärakennuksessa Ollikkalassa. Huoltaja saa aulasta kirjekuoren, jossa tärkeää infoa! (postitetaan, mikäli huoltaja ei pääse)
klo 11.00 Tutustumista opiskelujärjestelyihin vastuuohjaajan kanssa 
klo 12.00 Ruokailu
klo 12.45 Tutustuminen opiskelujärjestelyihin ja oppilaitokseen jatkuu, asumisasiat asuntolanohjaajan kanssa sekä majoittuminen 

Viikon aikana tutustutaan oppimisympäristöihin, alan yritystoimintaan ja yrittäjiin, oppilaitoksen työyhteisöön ja toimintatapoihin, omaan ryhmään ja muiden ryhmien opiskelijoihin. Lisäksi aloitetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatiminen.  

Koulu päättyy perjantaina 12.8. klo 12.00.  
Maanantaina 15.8. koulu alkaa klo 12.00. 


Asuntolapaikka

Voit tutustua Kannuksen toimipaikan asuntolaan asuntolasivustollamme!
Voit hakea asuntolapaikkaa Kpedun Wilmassa samalla kun vahvistat opiskelupaikkasi. Ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseen olet saanut opiskelijavalintapäätöksen mukana.  
1.7. jälkeen tulleet asuntolahakemukset käsitellään 1.8. alkaen.

 

Asuntolapaikan saaneille lähetetään ilmoitus sähköpostitse asuntolahakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.                       

Asuntolapaikkailmoituksen mukana saat asuntolapaikkasopimuksen, tulosta sopimus ja täytä se. Sopimusta vastaan saat avaimen saapuessasi.

Asuminen tapahtuu solumuotoisesti kahden hengen huoneissa (kennelopiskelijoilla koirien vuoksi omat huoneet). Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat majoittuvat pääsääntöisesti koulun alueella ja 2.-3.vuoden opiskelijat Kannuksen keskustassa olevissa asuntoloissa (noin 2 km koululta).

Jos haluat majoittua edellisenä päivänä tai sinulla on muuta kysyttävää asumisesta, ota yhteyttä asuntolaohjaaja Tommi Lapinjokeen.  Asuntolaan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Tommi Lapinjokeen (lomalla 4.7.-2.8.).
Tommi, p. 044 725 0618,  tommi.lapinjoki@kpedu.fi


Opiskelukustannukset

Opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen ovat opiskelijalle maksuttomia. Oppikirjat ja muu opiskelumateriaali ovat oppivelvollisille maksuttomia. Lisätietoja opintojen maksuttomuudesta

Saat käyttöösi myös työvaatetusta koululta. Jotta voimme varata vaatteet ja jalkineet opiskelujen alkuun, ilmoita kokosi oheisen linkin lomakkeella: https://forms.office.com/r/JzMa536DKB

Opintososiaaliset edut   

17 vuotta täyttänyt voi hakea opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa sekä yleistä asumistukea Kelalta. Hakeminen ja lisätiedot löytyvät netistä (www.kela.fi/opiskelijat) tai Kelan toimistosta. 

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 7 km (peruskoulun 2021 päättäneet) tai 10 km (muut). 1.8.2021 alkaen koulumatkatukea on voinut saada myös, jos tukeen oikeuttavia koulumatkapäiviä on vähintään 10 kuukaudessa. 

Lisätietoa koulumatkatuesta:  Koulumatkatuki

Koulumatkatuki linja-automatkoihin: Täytä ja tulosta hakemuslomake https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/KM1.pdf  ja jätä se Kannuksen toimipaikan infoon 1.8. jälkeen. Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot ja saat koululta ostotodistuksen jolla voit lunastaa koulumatkatukilipun Matkahuollosta.  Koulumatkatukilippu ladataan matkakortille (6,50 €).

Lisätietoa koulumatkatukilipusta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatukilippu 

Aikataulutietoja 8.8. - 10.8. Kannukseen löydät täältä.

Opintotukihakemukset voit lähettää suoraan Kansaneläkelaitoksen paikallistoimistoon tai toimittaa opintosihteerille, joka täydentää mahdolliset puuttuvat tiedot.

Kouluun tullessasi VARAA MUKAAN (mielellään heti aloituspäivänä):
  • Mahdolliset työ-/koulutodistukset
Jokaiselle tehdään opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS, jossa huomioidaan esimerkiksi opiskelijan aikaisempi osaaminen. 
 

Jos sinulla on ruoka-aine-allergioita, niistä pitää toimittaa lääkärintodistus opintojen alkaessa.

Oppilaitoksen alue: 

Tämän alla olevan QR-koodin (tai vaihtoehtoisesti tämän linkin) avulla pääset tutustumaan oppilaitoksen alueeseen, rakennusten ja työpisteiden sekä luokkien sijantiin.


Tukea opintoihin

Jos sinulla on kysyttävää terveysasioista ammattiin opiskelussa, terveydenhoitaja on tavoitettavissa 6.7. saakka ma-to ja lomien jälkeen 4.8. alkaen ma-pe: Johanna Autio, p. 040 804 2620

Opiskelijavalintoihin, opiskelupaikan vahvistamiseen ja asuntolapakan hakemiseen liittyvät asiat hoidat Kpedun hakijapalveluiden kautta. Hakijapalvelut on auki arkipäivisin klo 9-15;

p. 040 808 5010  tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi.

Voit rohkeasti ottaa Kannukseen yhteyttä jo ennen opintojen alkua ja keskustella mistä vain opintojen alkuun liittyvästä asiasta:
p. 044 725 0605 tai info.kannus(at)kpedu.fi 

Tavoitettavissa 27.6.-8.7. ja jälleen 1.8. alkaen arkisin klo 9-15.

 

Kpedu Kannus