TAPAHTUMAT
24.-25.4.2023 Opintomatka Pohjois-Karjalaan
Pohjanmaan makuaarteet ja Riistaa ja ratkaisuja het kaikille -hankkeet järjestävät yhdessä opinto- ja makumatkan karjalaisen ruoan ja vieraanvaraisuuden alkulähteille. Matkan aikana tutustutaan kahteen Majatalosta majataloon- ja Karelia á la carte -verkoston yritykseen ja yrittäjien väliseen yhteistyöhön. Työpajassa opimme myös paikallisen ruoanlaiton salat.
Majatalo Puukarin pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalossa on tehty ruokaa samalla filosofialla jo 30 vuoden ajan. Ruoanlaitossa käytetään paljon luonnonkalaa, riistaa sekä oman tilan antimia. Anni Korhonen on sanavalmis emäntä, joka käy heti tuumasta toimeen ja taitaa myös kantelen soiton.
Majatalo Männkön pirtti tunnetaan maankuuluista karjalanpiirakoista, vatruskoista ja sultsinoista. Emäntä Ritva Ryttyläinen on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Ritvalla on myös piirakkaleipomo ja kesäkahvila Bomban karjalaiskylässä.
Alustava matkaohjelma (muutokset mahdollisia)
Maanantai 24.4.
- 7:00 lähtö Kannuksesta
- 7:50 Lestijärvi
- 8:30 Haapajärvi
- 13:00 perillä Puukarin pysäkillä. Ruokatyöpaja karjalaisen ruoan saloihin, karjalainen illallinen, majoittuminen jaetuissa huoneissa ja sauna.
Tiistai 25.4.
- 8:00 karjalainen aamiainen
- 9:30 lähtö Männikkölän Pirtille
- 10:00 yhteinen leivontatuokio
- 12:00 lounas
- Kotiinpaluu klo 18 mennessä
Opintomatkan hinta on hama-alueen toimijoille 100 € ja muille 200 € (sis. kuljetuksen, yöpymisen ja ohjelman mukaiset työpajat ja ruokailut). Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. TERVETULOA!
Ilmoittaudu mahdollisimman pian Katrille, opintomatkalle mahtuu maksimissaan 20 osallistujaa.
Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250633
23.3.2023 Perho: Pohjanmaan makuaarteet
Paikka: Perho, Lounas-kahvila KiVi (Jyväskyläntie 4)
Aika: Klo 17:30-20:00
Työpajan aluksi kuullaan Arctic Warriorsin toimitusjohtaja Katja Misikankaan inspiroiva puheenvuoro paikallisiin perinteisiin ja raaka-aineisiin perustuvan brändin luomisesta. Tämän jälkeen ideoidaan yhdessä alueiden makuaarteita, vanhoja reseptejä sekä ruokaperinteitä ja aloitetaan paikallisen menun kehittäminen. Katso tarkempi ohjelma tästä.
Työpajan hinta on hama-alueen toimijoille 10 € ja muille 20 € (sis. kahvi- ja ruokatarjoilun). Voit maksaa paikan päällä käteisellä tai myöhemmin laskulla. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. TERVETULOA!
Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 20.3. tästä tai suoraan Katrille.
Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250633
15.3.2023 Lestijärvi: Pohjanmaan ja Syvänmaan makuaarteet
Paikka: Lestijärvi, Riistaravintola Pikku Peura (Kinnulantie 695)
Aika: Klo 14:00-18:00
Työpajan aluksi kuullaan Arctic Warriorsin toimitusjohtaja Katja Misikankaan inspiroiva puheenvuoro paikallisiin perinteisiin ja raaka-aineisiin perustuvan brändin luomisesta. Tämän jälkeen ideoidaan yhdessä alueiden makuaarteita, vanhoja reseptejä sekä ruokaperinteitä ja aloitetaan paikallisen menun kehittäminen. Katso tarkempi ohjelma tästä.
Halutessasi voit osallistua myös pelkkään webinaariin klo 14:30-15:30 Teamsin välityksellä (ei ennakkoilmoittautumista): https://bit.ly/3msMqJp
Työpajan hinta on hama-alueen toimijoille 10 € ja muille 20 € (sis. kahvi- ja ruokatarjoilun). Voit maksaa paikan päällä käteisellä tai myöhemmin laskulla. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. TERVETULOA!
Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 10.3. tästä tai suoraan Katrille / Jasminelle.
Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250633 & jasmine.valikangas@kinnula.fi / 044 9018921
Työpaja järjestetään yhdessä Kinnulan kunnan Riistaa ja ratkaisuja het kaikille -hankkeen kanssa.

9.2.2023 Halsua: Mitä ovat keskipohjalaiset makuaarteet?
Paikka: Halsua, Kotikuluma (Perhontie1)
Aika: Klo 11:30-16:00 (lounas klo 11:30, puheenvuorot klo 12:30)
Oletko kiinnostunut kehittämään keskipohjalaista ruokamatkailua ja samalla omaa yritystoimintaasi? Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja, kertomaan oman yrityksesi osaamistarpeista sekä ideoimaan yhdessä keskipohjalaisia ruokamatkailuelämyksiä. Halutessasi voit osallistua pelkkään webinaariin klo 12:30-14:00. Katso tarkempi ohjelma tästä.
Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 6.2. (tarjoiluiden järjestämiseksi): https://bit.ly/3kKhjIj
Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250633 & niina.vihela@maajakotitalousnaiset.fi / 043 8254281