Opettajan esittely

 

 

 

Kuvassa kuvataiteen opiskelija Minttu Nikula.

 

 

 

"Olen Minttu Nikula, taiteen sekatyöläinen, ikuinen anarkisti, aktiivinen haahuilija, elämän ihmettelijä, käsillä ajattelija ja Kälviä Arts linjan vastaava opettaja sekä kuvataiteen sisältöjen takana pörräävä henki.

Taiteen tekemisessä ja opettamisessa minulle on tärkeää se, että asiat virtaa. En ole kärsivällinen tekniikkaa loputtomiin hinkkaava mestari, vaan enemmänkin se, joka auringon paistaessa heittää siveltimet koppaan ja juoksee ulos puhaltamaan voikukan siemeniä tuuleen. Uskon siihen, että taide on ihmettelyä, asioiden ajattelemista ja elämän kokemista koko keholla.

Kuvataiteen sisältöjen ja koko Arts linjan pohjalla on ajatus oman ilmaisutavan vahvistamisesta. Siitä, että pysähtyy itseensä ja kuulostelee nurkkiensa pölyssä leijuvia haaveita, tarkkailee ulkopuolista elämää vaikka silmät kiinni, varpaat märässä hiekassa. Tai juosten päättömästi ympyrää ja heitellen kärrynpyöriä. Kommunikoi ja vuorovaikuttaa muiden kanssa ikiaikaisin menetelmin: tanssien, runoilla, maalaten. Rakentaen kuvia, joiden kautta elämä on todempaa.

Taustani käden taiteen ja esittävän taiteen maailmassa näkyy myös kuviksen sisällöissä: piirrustuksen, maalauksen ja muotoilun perusteiden lisäksi ihmetellään erilaisia materiaaleja, rakennetaan tiloihin uusia maailmoja, pukuja ja lavasteita ja yhdessä tutustutaan myös nukke/esineteatteriin, naamioihin ja varjoteatteriin alan huippuosaajien kanssa. Sosiaalipedagogina ja taideterapian opiskelijana näen luovan ilmaisun olevan jokaisessa ja taiteen olevan avaimena omaan ja muiden hyvinvointiin ja näin fenomenologinen, kokemuksellinen ja soveltava taide on tärkeä osa Artsin yhteisiä opintoja. Yhteys luontoon, jonka osia me olemme, on elinehto ja myös ympäristötaide näkyy läpi Arts vuoden."