Kälviä Arts

 

Mikä Kälviä Arts?

Kälviä Arts on monitaiteinen, kokopäiväopintoja tarjoava opintokokonaisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistossa. Nykytaiteeseen keskittyvän suuntautumisen opiskelija voi valita tanssin, teatterin, sirkuksen ja kuvataiteen sisällöistä. Opiskelu rakentuu käytännönläheisesti omien aineiden opiskelusta sekä kaikille opiskelijoille yhteisistä kokonaisuuksista. Kälviä Artsin opinnoissa voi tutkia ja syventää omaa taiteen tekemistä, prepata taiteen jatkokoulutukseen tai vain kokeilla omia siipiään taiteen parissa harrastusmielessä.

Päiväopinnot ovat kestoltaan lukuvuoden mittaisia, tanssia, teatteria, kuvataidetta ja sirkusta on mahdollisuus opiskella arkipäivisin, 25 tuntia viikossa. Oman suuntautumisvaihtoehdon opinnot tarjoavat monipuolista tekniikkaharjoittelua ja omaa ilmaisua vahvistavia sisältöjä ja yhteisissä opinnoissa tutustutaan produktiolähtöisesti monitaiteiseen työskentelyyn ja esimerkiksi ympäristötaiteeseen ja soveltavan taiteen mahdollisuuksiin. Opiskelijat voivat opinnoissa suorittaa samalla kasvatus ja ohjausalan perustutkinnon Ilmaisun ohjaaminen tutkinnon osan (20 osp).

Opinnot antavat hyvän pohjan oman ilmaisun tutkimiselle ja niiden jälkeen voi hakea oman kiinnostuksen mukaan eri taiteen alojen jatkokoulutukseen. Opinnoista ei saa ammatillista pätevyyttä. Opinnot antavat hyvän pohjan myös taiteen soveltamiseen esimerkiksi kasvatus- tai hoitoalan työssä. Opiskelu kansanopistossa on maksullista ja halutessaan opistolla voi myös asua ja ruokailla. Opintoihin voivat hakea eri-ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset. Opiskelijat valitaan haastattelujen pohjalta. Opinnot eivät välttämättä vaadi aiempaa osaamista, vaan kiinnostus alaan riittää.

Taiteen opiskelu antaa koko loppuelämälle uudenlaisen tavan katsoa ja kokea maailmaa. Monitaiteinen työskentely, anarkistisen empaattinen asenne ja Kälviällä vallitseva tasa-arvoinen ilmapiiri antavat kokemuksen, jossa on hyvin tilaa kasvaa omaksi itsekseen ja tutkia ympäröivää maailmaa rauhallisessa luonnonläheisessä ympäristössä. Opettajat ovat oman taiteen alansa osaavia tekijöitä ja tuovat opiskeluympäristöön yhteistyöprojekteja ja linkkejä taidemaailmaan. Kansanopistovuosi on yleensä ihmisille merkittävä vaihe, jossa saa rauhassa, ilman suorituspaineita tutkia omaa osaamistaan.

 

Lisätietoja

Jos asut kansanopiston asuntolassa, voit saada asumislisää.
Opintotukea on mahdollista saada voimassa olevan opintotukilain mukaisesti. Tarkempaa tietoa opintotukimahdollisuuksistasi ja opintotukeen liittyvissä asioissasi saat Kelalta.

Linjan kustannukset:
60€ / vko, sis. opetus ja lounas. 100€/vko sis. opetus, ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen) ja majoitus oppilasasuntolassa. Maksettavia viikkoja on 37. Linjan laajuus 43 ov.

Opiskelija-asuntolassa on kahden hengen huoneita, yhteinen keittiö ja pesutilat. Mahdollisuus myös viikonloppuasumiseen.

 

 

    Hae tästä!