Hankkeen toimet

 

KPEDU Toukokuu-Elokuu 2019

  • Kansainvälisyys on valttikortti, jota Kpedu voi hyödyntää ammatillisen koulutuksen markkinoinnissa ja viestinnässä. Kansainvälisyyskoordinaattori Heidi Jokinen kirjoitti toteutussuunnitelman kv-tutorkoulutukselle ja pilotoi sitä kahden opiskelijan kanssa. Tavoitteena on, että jatkossa opiskelijat markkinoivat tätäkin vaihtoehtoa toisille opiskelijoilla ja viestivät myös ulospäin, mm. Somessa. Tässä videossa on mukana kv-tutorin kerrontaa asiasta.

 

Kuvassa media-alan opiskelija kuvaa kv-tuutoria videolle.

KPEDU Syyskuu-Joulukuu

  • Kpedu järjesti lokakuussa koulutusmessut, joka kantoi nimeä Tulevaisuuden osaajaksi. Tapahtumaan on kutsuttu kaikki Keski-Pohjanmaan (osin myös Pohjois-Pohjanmaan) 9 – luokkalaiset ja heidän ohjaavat opettajat / opinto-ohjaajat. Tapahtumassa kävi noin 1200 oppilasta tutustumassa Kpedun laajan ammatillisen koulutuksen tarjonnan lisäksi alueen muihin toisen asteen vaihtoehtoihin (myös Valma jne. mukana). Tapahtumassa pyörii ns. Ammattishow, jossa esitellään kaikki Kpedun tutkinnot opiskelijoiden lavaesityksellä. Video: Tapahtumassa kokeiltiin somevoimaa: kävijöille avattiin somekisa, jossa kävijä sai päivittää hästägeillä #virity #tulevaisuuden osaajaksi tapahtumasta kuvia ja ne julkaistiin messuilla isolla screenilla.

 

Katso LimeTV:n tallenne

Tulevaisuuden osaajaksi -koulutusmessut Kampushallissa

Keskipohjanmaa-lehden uutinen messuilta

  • Kpedussa aloitettiin uusien nettisivujen tekeminen. Uusilla sivuilla pyritään tavoittamaan kohderyhmät paremmin (uusi, tuore ilme, paljon videoita ja kuvia).

 

KPEDU Tammikuu-Huhtikuu

  • Kpedu vastasi verkostotapaamisen toisesta päivästä. Hankeväelle esiteltiin Kpedun toimintaa ja mm. Innovatiisia oppimisympäristöjä (LIME, robotiikkaosasto) ja aktiivista kv-toimintaa.

 

Virity-hankkeen toimijat kuvassa.

  • Kpedun liiketoiminnan opettajat suunnittelivat Tulevaisuuden osaajaksi – messuille uuden version “ammattishowsta”.
  • Kpedun media-alan opettaja kirjoittaa toteutussuunnitelmaa paikalliseen tutkinnon osaan Sosiaalisen media hyödyntäminen.
  • Virity-hankeen puitteissa tavoitteena on vahvistaa myös hanke- ja opetushenkilöstön osaamista sosiaalisen median tehokkaammassa hyödyntämisessä. Tästä syystä päätettiin hyödyntää ulkopuolisia asiantuntijapalveluita. Some-koulutuspaketti kilpailutettiin tarpeemme huomioiden, ja koulutus järjestettiin huhtikuun 23.. Päivä webinaarina.
  • Kpedun kansainvälisyyskoordinaattori toteutti kotikansainvälisyyttä esittelevän videoprojektin yhdessä opiskelijan kanssa ja viesti kv-toiminnasta mm. Maaseppä- lehdessä ja somekanavissa.
  • Kpedun viestintäsuunnittelija suunnitteli ja toteutti nettisivu-uudistusta.
  • Kpedun media-alan opettaja Janne Erkkilä osallistui myös hankkeen puitteissa Digibuusteri 2020 -seminaaritapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Erkkilä toimii Digibuusterin tapahtumatuottajana, ja vastaa sisällöistä, ohjelmistosta, esiintyjistä sekä tapahtuman markkinoinnista. Digibuusteri 2020 on iso ICT-alan tapahtuma, joka oli tarkoitus järjestää 18.3. Kokkolan Kampushallissa. Tapahtuman teemoina ovat tekoäly, robotiikka ja virtuaalitodellisuus. Mukaan saatiin useita huippuesiintyjiä ja -asiantuntijoita niin yritysmaailmasta kuin tutkimuksen, kehityksen ja opetuksen puolelta, ehkä kirkkaimpana tähtenä pääesiintyjäksi hankittu Henkka Hyppönen. Tapahtuma on suunnattu niin elinkeinoelämälle kuin opetusalallekin. Yhteisenä nimittäjänä on osaaminen nopeasti digitalisoituvassa maailmassamme. Paikalle odotettiin jopa 600-800 kävijää, mutta koronavirusepidemian vuoksi tapahtuma päätettiin viime hetkellä siirtää syksyyn. Uusi päivämäärä on 4.11.2020. Tapahtumaan ja ohjelmistoon pääsee tutustumaan osoitteessa www.digibuusteri.com