Tuoreimmat uutiset

Innostunut työntekijä tekee yritykselle hyvää tulosta

30. elokuuta 2016

Yrittäjän Onnenpäivänä puhutaan työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta sekä tutustutetaan kuulijat strategiseen hyvinvointijohtamiseen.

Työhyvinvoinnin ja sen lisäävän tuottavuuden nostaminen framille on ensi maanantaina 5.9. Kokkolan Kampushallissa järjestettävän Yrittäjän Onnenpäivän ydin. Tapahtuman juontaa Mikko Kuustonen. 

Maakunnan yrittäjien näkemyksiä työhyvinvoinnista tapahtumaan tuo ”Mitä maksaa, kun jaksaa hyvin”-teemalla järjestettävä paneeli. 

 

Yksi panelisteista on Kaustisella, Kannuksessa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa toimivan Fouga IT:n toimitusjohtaja Olli Mäkipelto. Yritysmaailmassa tärkeitä pääomia ovat raha, osaaminen ja sosiaalinen pääoma. Fouga IT:ssä on panostettu ihmisten väliseen kommunikointiin ja Mäkipellon mukaan juuri sosiaalinen pääoma on arvokkain, mutta tuntemattomin. 

- Sosiaalinen pääoma saa kaiken toimimaan. Meidän yrityskulttuurin kuuluu ihmisten kuunteleminen ja huomioiminen. Jokainen on osa joukkuetta. 

Fouga IT:n tuotteiden terävin kärki on modernin taloushallinnon palvelut, joissa analytiikka ja raportointi ovat johdon työkaluja. Työhyvinvointiin yrityksessä panostetaan säännöllisin kehityskeskusteluin. 

- Meidän mittarimme henkilöstötyytyväisyyteen on suora keskustelu ja sen purkaminen, Mäkipelto kertoo. 

Mäkipelto haluaa muistuttaa myös etätyömahdollisuuden tärkeydestä, sillä innostunut ja luova työntekijä tuottaa yritykselle parhainta tulosta.  

- Työelämässä mitataan aikaa, jonka työntekijä viettää työmaalla. Mitä jos mittarina olisikin arvo, jonka työntekijä tuottaa yritykselle, sillä siitä asiakas maksaa.  

 

Samaa mieltä on tapahtumaa järjestävän EVE-hankkeen projektipäällikkö Anne Isokoski 

- Jos työuria halutaan pidentää, kuten nyt tarkoituksena on, tulee jaksamisesta, hyvinvoinnista siis työkyvystä huolehtia monipuolisesti. Työntekijät innostuvat, motivoituvat ja sitoutuvat jatkamaa työssä pidempään, kun työpaikan ilmapiiri on kunnossa ja työntekijät voivat kehittää osaamistaan jatkuvasti. Hyvinvointi on aina sekä yksilön oma että työyhteisön yhteinen asia ja molempien vastuulla.  

Isokoski muistuttaa, että strategisesti tärkeitä hyvinvointitekijöitä voidaan kuitenkin kehittää johtamisen keinoin ja siten vaikuttaa suoraan yrityksen tuottavuuteen.  

Muita paneeliin osallistujia ovat Jarmo Herronen Bolidenista, Anniina Isokangas PaaPii Designistä, Heidi Puikko Keski-Pohjanmaan Yrittäjistä, Anna Nurmi Medirexiltä, Anne Salmi Työterveyslaitokselta, Esko Viitasaari Best-Hallilta sekä dosentti Marko Kesti ja konsultti Ossi Aura. 

Halliin on tulossa 40 työhyvinvointiin keskittynyttä yritystä näytteilleasettajiksi ja paikalle odotetaan 400 kävijää. 

 

Yrittäjän Onnenpäivä ma 5.9. klo 16-20 Kokkolan Kampushallissa (Teknologiakatu 8). Vapaa pääsy, ilmoittautuminen bit.ly/onnenpäivä 

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anne Isokoski, p. 040 808 5025

Still-hanke