Whistleblower-ilmoituskanava
  1. Etusivu
  2. Whistleblower-ilmoituskanava

Whistleblower-ilmoituskanava 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä on käytössä Whistleblower-ilmoituskanava väärinkäytösepäilyjen tai väärinkäytösten ilmoittamista varten. Kanava on EU:n ilmoittajansuojeludirektiivin mukainen tapa varmistaa, että väärinkäytöksestä saa ilmoittaa turvallisesti. Kanavan avulla huolehdimme osaltamme myös toimintamme vastuullisuudesta. Lainsäädännössä tarkoitetun luottamuksellisen ilmoituksen voi tehdä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän nykyinen tai entinen työntekijä, harjoittelija tai alihankkija.

Mistä asioista ilmoituksen voi tehdä

Ilmoituksen voi tehdä vakavista väärinkäytöksistä tai väärinkäytösepäilystä, jotka liittyvät esimerkiksi julkisiin hankintoihin, rahanpesuun, ympäristönsuojeluun, elintarvikkeiden turvallisuuteen, eläinten hyvinvointiin, yksityisyyden ja henkilötietojen suojaan sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuuteen.

Ilmoituksen jättäminen ja käsittely

Kunkin ilmoituksen käsittelee koulutusyhtymän riippumaton kolmihenkinen työryhmä. Ilmoitukset otetaan käsittelyyn viimeistään seitsemän päivän kuluessa niiden jättämisestä, ja ne ratkaistaan enintään kolmen kuukauden kuluessa. Ilmoituksen voit tehdä vain omalla nimelläsi. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Pääset tekemään ilmoituksen alla olevan linkin kautta. Linkki ohjautuu erilliselle sivulle.

1. Täytä ilmoituslomake. Ilmoitukseen voi lisätä myös liitteitä.

2. Lähetettyäsi lomakkeen saat vahvistuksen sen vastaanottamisesta. Ota talteen omaa ilmoitustasi koskeva salasana. 

3. Voit seurata ilmoituksesi käsittelyä ja käydä keskustelua ilmoitusta käsittelevän työryhmän kanssa kirjautumalla seurantasivulle omalla salasanallasi. Huomioithan, että jos hukkaat salasanan, emme voi turvallisuussyistä antaa sitä sinulle enää uudestaan. Tällöin sinun tulee tehdä uusi ilmoitus.

4. Sinulle voidaan esittää tarkentavia kysymyksiä asian käsittelyn aikana. Muistathan käydä seurantasivulla käsittelyn edetessä.