Tärkeää tietoa

sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Ammattikampus
  5. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon,

Hyvinvointikampukselle!Opintojen aloitus

Opinnot alkavat keskiviikkona 5.8.2020 klo 10.00 Hyvinvointikampuksen auditoriossa (Terveystie 1, Kokkola).

Uudet Sosiaali- ja terveysalan opiskelutilat valmistuvat tammikuussa 2021. Tämän jälkeen opinnot jatkuvat Närvilänkadulla Ammattikampuksella.


Lukuvuosi 2020–2021 5.8.2020 – 31.5.2021

Lomat pääsääntöisesti:

· syysloma: 12.-18.10.2020

· talviloma: 1.-7.3.2021

Joululoman ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kustannukset

Opetus ja ruokailu on opiskelijalle maksutonta. Oppikirjat ja muu opiskelumateriaali opiskelijan on kustannettava itse. Käytämme sähköistä opiskelumateriaalia, jonka tallentamisesta ja tulostamisesta opiskelija huolehtii itse. Työasu hankitaan syyslukukauden aikana. Oppikirjojen hankintaan opastetaan lukuvuoden alussa.

Asuminen

Voit hakea ilmaista asuntolapaikkaa Ammattikampuksen asuntolasta, josta on matkaa Hyvinvointikampukselle noin 3,5 km: https://bit.ly/2yTg0iL

Asuntolapaikkoja on kuitenkin rajoitetusti eikä niitä välttämättä riitä kaikille halukkaille. Muualla asuvat joutuvat huolehtimaan kustannuksista itse. Opiskelija-asuntoa voit tiedustella esim. Kiinteistö Oy Tankkarista (http://www.tankkari.fi).

Taloudellinen tuki

17 vuotta täyttänyt voi hakea opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa Kelalta. Opiskelijat hakevat yleistä asumistukea. Hakeminen ja lisätiedot löydät netistä (www.kela.fi/opiskelijat) tai Kelan toimistosta. Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 10 km. Tietoa koulumatkatuesta: https://www.kela.fi/koulumatkatuki

Rikostaustaote

Opiskelijalta vaaditaan rikostaustaote lasten kanssa tapahtuvaa työssäoppimista varten. Ote on maksuton. Rikostaustaotteen tilaamisesta informoidaan tarkemmin opintojen alussa.

Tukea opintoihin

Jos sinulla on kysyttävää terveysasioista ammattiin opiskelussa, ota yhteys terveydenhoitajaamme 3.8.2020 alkaen. Terveydenhoitaja Carita Hilli, p. 044 730 7951.

Lisätiedot

Opiskelijavalintoihin liittyviä asioita voit hoitaa kesän aikana arkisin klo 9-15, Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Hakijapalveluiden kautta, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut@kpedu.fiHyvinvointikampus