Tervetuloa

Kannuksen toimipaikkaan

  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Kannus

Tervetuloa opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon,
Kannuksen toimipaikkaan!

 

Opintojen aloitus

Opintojen aloitusaika ilmoitetaan opiskelijavalintapäätöksessä. Mikäli päätöksessä ei ole tarkempia tietoja aloittamisesta, vastuuohjaajasi on sinuun yhteydessä asian tiimoilta.

 

Asuntolapaikka

Voit hakea asuntolapaikkaa Kpedun Wilmassa samalla kun vahvistat opiskelupaikkasi. Ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseen olet saanut opiskelijavalintapäätöksen mukana. 

Asuntolapaikan saaneille lähetetään ilmoitus sähköpostitse asuntolahakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.                       

Asuntolapaikkailmoituksen mukana saat asuntolapaikkasopimuksen, tulosta sopimus ja täytä se. Sopimusta vastaan saat avaimen saapuessasi.

Asuminen tapahtuu solumuotoisesti kahden hengen huoneissa (kennelopiskelijoilla koirien vuoksi omat huoneet). Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat majoittuvat pääsääntöisesti koulun alueella ja 2.-3.vuoden opiskelijat Kannuksen keskustassa olevissa asuntoloissa (noin 2 km koululta).

Jos haluat majoittua edellisenä päivänä tai sinulla on muuta kysyttävää asumisesta, ota yhteyttä asuntolaohjaaja Tommi Lapinjokeen.  Asuntolaan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Tommi Lapinjokeen tai Oona Kallioon. 
 
Tommi on tavoitettavissa xx.x. alkaen arkisin klo 8.00-15.45. p. 044 725 0618, tommi.lapinjoki@kpedu.fi 
Oona on tavoitettavissa xx.x. p. 040 807 3552, oona.kallio@kpedu.fi  

 

Opiskelukustannukset   

Opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen ovat opiskelijalle maksuttomia. Oppikirjat ja muu opiskelumateriaali ovat oppivelvollisille maksuttomia. Lisätietoja opintojen maksuttomuudesta

Opintososiaaliset edut   

17 vuotta täyttänyt voi hakea opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa sekä yleistä asumistukea Kelalta. Hakeminen ja lisätiedot löytyvät netistä (www.kela.fi/opiskelijat) tai Kelan toimistosta. 

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 7 km (peruskoulun 2021 päättäneet) tai 10 km (muut). 1.8.2021 koulumatkatukea voi saada myös, jos tukeen oikeuttavia koulumatkapäiviä on vähintään 10 kuukaudessa. Lisätietoa muuttuvasta koulumatkatuesta:  Muutoksia koulumatkatukeen 

Opintotukihakemukset voit lähettää suoraan Kansaneläkelaitoksen paikallistoimistoon tai toimittaa opintosihteerille, joka täydentää mahdolliset puuttuvat tiedot. Kouluun tullessasi VARAA MUKAAN (mielellään heti aloituspäivänä):

  • peruskoulun päättötodistus sekä mahdolliset työ-/koulutodistukset
  • Jos olet käynyt Pohjoismaiden ulkopuolella 2 kk:n sisällä, on toimitettava negatiivinen salmonella tulos ennen kuin voi tulla navettatyöharjoituksiin (yhteys omaan terveyskeskukseen). Säilytä kuitti kustannuksista! 

Lääkärintodistus: Jos sinulla on ruoka-aine-allergioita, niistä pitää toimittaa lääkärintodistus opintojen alkaessa.

Oppilaitoksen alue: 

Tämän alla olevan QR-koodin (tai vaihtoehtoisesti tämän linkin) avulla pääset tutustumaan oppilaitoksen alueeseen, rakennusten ja työpisteiden sekä luokkien sijantiin.

Opiskelijavalintoihin, opiskelupaikan vahvistamiseen ja asuntolapakan hakemiseen liittyvät asiat hoidat Kpedun hakijapalveluiden kautta. Hakijapalvelut on auki arkipäivisin klo 9-15;

p. 040 808 5010  tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi.

Jokaiselle tehdään opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS, jossa huomioidaan esimerkiksi opiskelijan aikaisempi osaaminen. Voit rohkeasti ottaa Kannukseen yhteyttä jo ennen opintojen alkua ja keskustella mistä vain opintojen alkuun liittyvästä asiasta:

p. 044 725 0605 tai info.kannus(at)kpedu.fi 

Tavoitettavissa x.x. alkaen arkisin klo 9-15.

Päivämäärät päivitetään 16.6.2022 mennessä

Kpedu Kannus