Tervetuloa

Kannuksen toimipaikkaan

16px-spacer
  1. Etusivu
  2. Uudelle opiskelijalle
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Kannus

Tervetuloa opiskelemaan Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon, Kannuksen toimipaikkaan!

Opinnot Kannuksessa alkavat maanantaina 7.8.2023 klo 10.00

Ollikkalankatu 3, 69100 Kannus 

klo 10.00 Aloituskahvi ruokalassa päärakennuksessa Ollikkalassa. Huoltaja saa aulasta kirjekuoren, jossa tärkeää
                 infoa!  (postitetaan, mikäli huoltaja ei pääse)
klo 11.00 Tutustumista opiskelujärjestelyihin vastuuohjaajan kanssa 
klo 12.00 Ruokailu
klo 12.45 Tutustuminen opiskelujärjestelyihin ja oppilaitokseen jatkuu,  asumisasiat asuntolanohjaajan kanssa sekä

                 majoittuminen   

Viikon aikana tutustutaan oppimisympäristöihin, alan yritystoimintaan ja yrittäjiin, oppilaitoksen työyhteisöön ja toimintatapoihin, omaan ryhmään ja muiden ryhmien opiskelijoihin. Lisäksi aloitetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatiminen. 

Ensimmäinen kouluviikko päättyy perjantaina 12.8. klo 12.00.  

Toinen kouluviikko alkaa maanantaina 14.8. klo 12.00. 

HUOM. Oppilaitoksella järjestetään Ollikkalan messut 18.19.8.2023. Opiskelijat osallistuvat messujärjestelyihin. Lauantai 19.8. on tästä syystä myös koulupäivä!! 

 

Vastuuohjaajat

Maatalousalan perustutkinto:
 Maatilatalouden osaamisala: Virpi Virtanen
 Maatalousteknologian osaamisala: Joni Häkkinen ja Pauli Haaponiemi
 Eläintenhoidon osaamisala: Tytti Lintenhofer

Metsäalan perustutkinto:
 Metsäkoneenkuljetuksen osaamisala: Aleksi Rautiola


Asuntolapaikka

Voit tutustua Kannuksen toimipaikan asuntolaan asuntolasivustollamme!
Voit hakea asuntolapaikkaa Kpedun Wilmassa samalla kun vahvistat opiskelupaikkasi. Hae paikkaa 29.6. mennessä. Ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseen olet saanut opiskelijavalintapäätöksen mukana.   
30.6. jälkeen tulleet asuntolahakemukset käsitellään 1.8. alkaen.

Asuntolapaikan saaneille lähetetään ilmoitus sähköpostitse 3.7. asuntolahakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.                       

Asuntolapaikkailmoituksen mukana saat asuntolapaikkasopimuksen, tulosta sopimus ja täytä se. Sopimusta vastaan saat avaimen saapuessasi.

Asuminen tapahtuu solumuotoisesti kahden hengen huoneissa (kennelopiskelijoilla koirien vuoksi omat huoneet). Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat majoittuvat pääsääntöisesti koulun alueella ja 2. - 3.vuoden opiskelijat Kannuksen keskustassa olevissa asuntoloissa (noin 2 km koululta).

Ota asuntolaan mukaan peitto ja tyyny, sijauspatja, lakanat ja pyyhkeet. Kennelopiskelijat (= Eläintenhoidon osaamisalan opiskelijat) tuovat myös oman patjan. Lisää asuntoloiden varusteista, asumisesta ja vapaa-ajanvietosta löydät asuntolaoppaasta ja osoitteesta https://www.kpedu.fi/hakijalle/opiskelu-ja-asuminen/kannuksen-toimipaikka.  

Jos haluat majoittua edellisenä päivänä tai sinulla on muuta kysyttävää asumisesta, ota yhteyttä asuntolaohjaaja Tommi Lapinjokeen.  Asuntolaan liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Tommi Lapinjokeen elokuun alussa (lomalla 16.6.-31.7.).
Tommi, p. 044 725 0618,  tommi.lapinjoki(a)kpedu.fi


Opiskelukustannukset

Opetus, asuminen, aamupala, lounas ja päivällinen ovat opiskelijalle maksuttomia. Oppikirjat ja muu opiskelumateriaali ovat oppivelvollisille maksuttomia. Lisätietoa www.kpedu.fi/uudelleopiskelijalle

Opintososiaaliset edut

17 vuotta täyttänyt voi hakea opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa sekä yleistä asumistukea Kelalta. Hakeminen ja lisätiedot löytyvät netistä (www.kela.fi/opiskelijat) tai Kelan toimistosta. 

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 7 km (peruskoulun 2021 päättäneet) tai 10 km (muut). 1.8.2021 alkaen koulumatkatukea on voinut saada myös, jos tukeen oikeuttavia koulumatkapäiviä on vähintään 10 kuukaudessa. 

Lisätietoa koulumatkatuesta:  Koulumatkatuki

Lisätietoa koulumatkatukilipusta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatukilippu 

Opintotukihakemukset voit lähettää suoraan Kansaneläkelaitoksen paikallistoimistoon tai toimittaa opintosihteerille, joka täydentää mahdolliset puuttuvat tiedot.

Kouluun tullessasi VARAA MUKAAN (mielellään heti aloituspäivänä):

  • Mahdolliset työ-/koulutodistukset Jokaiselle tehdään opintojen alkaessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS, jossa huomioidaan esimerkiksi opiskelijan aikaisempi osaaminen.
  • Sopivaa ulkovaatetusta: ensimmäisellä viikolla tutustutaan koulun oppimisympäristöihin (esim. maatila, metsä, ulkoilumaastot)
  • Jos sinulla on ruoka-aine-allergioita, niistä pitää toimittaa lääkärintodistus opintojen alkaessa.


Oppilaitoksen alue: 

Tämän alla olevan QR-koodin (tai vaihtoehtoisesti tämän linkin) avulla pääset tutustumaan oppilaitoksen alueeseen, rakennusten ja työpisteiden sekä luokkien sijantiin.Tukea opintoihin

Jos sinulla on kysyttävää terveysasioista ammattiin opiskelussa, terveydenhoitaja on tavoitettavissa 27.6. saakka ja 31.7. alkaen: Johanna Autio, p. 040 804 2620

Opintojen aloittaminen jännittää kaikkia, sekä nuoria että aikuisia. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että haluat keskustella asioista ammattilaisen kanssa, voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriimme elokuussa: Marika Isoniemi, p. 040 8043412 tai marika.isoniemi@soite.fi 

Opiskelijavalintoihin, opiskelupaikan vahvistamiseen ja asuntolapakan hakemiseen liittyvät asiat hoidat Kpedun hakijapalveluiden kautta. Hakijapalvelut on auki arkipäivisin klo 9–15;

p. 040 808 5010  tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi.

Voit rohkeasti ottaa Kannukseen yhteyttä jo ennen opintojen alkua ja keskustella mistä vain opintojen alkuun liittyvästä asiasta:
p. 044 725 0605 tai info.kannus(at)kpedu.fi 

Kesällä tavoitettavissa 26.6. –7.7. ja jälleen 31.7. alkaen arkisin klo 9–15.

 

Kpedu Kannus