Sopivin on paras

Tutustu oppisopimukseen

  1. Etusivu
  2. Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus omasta osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti missä vaiheessa vuotta tahansa. Oppisopimus on sekä työnantajalle että opiskelijalle pääosin maksutonta ja se soveltuu myös yrittäjälle. 

Oppisopimus on määräaikainen, kirjallinen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa vähintään 15 vuotta täyttäneen työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Opiskelijan viikoittainen työaika tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia. Jos olet työtön työnhakija, kannattaa ennen työpaikan hakemista selvittää palkkatuen mahdollisuus TE-toimistosta.  

Oppisopimuskoulutuksessa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai edellä mainittujen tutkintojen osan/osia. Oppisopimuskoulutusta järjestetään kaikilla koulutusaloilla ja valittavana on yli 160 eri tutkintoa ja lukemattomia tutkinnon osia. Tarjolla olevat tutkinnot ja osaamisalat löydät täältä

Hakeutuminen

Olitpa sitten työntekijä tai työnantaja, ota yhteyttä oppisopimuspalveluihin ja suunnitellaan tarkemmin yhdessä! Vaihtoehtoisesti voit täyttää oppisopimuksen  esitietolomakkeen, jonka pohjalta otamme teihin yhteyttä.

Yhteystiedot

Oppisopimussuunnittelijat: 

  • Anne Brandt, 040 359 6241 Teollisuus ja logistiikka-ala, rakennusalat 
  • Hannele Häli, 040 359 6243  Liiketoiminnan ala, ICT- ja media-ala (opintovapaalla 1.9.2022 alkaen > yhteydenotot oppisopimuspäällikkö Johanna Herralalle)
  • Marjaana Peltoniemi, 040 359 6244 Hyvinvointiala, humanistinen ja kasvatusala 
  • Anu Keisanen, 040 359 6200 Ruoka- ja puhdistuspalveluala, luonnonvara-ala 

 

Oppisopimuksen hallinto:

  • oppisopimuspäällikkö Johanna Herrala, 040 359 6239
  • opintosihteeri Mari Bergroth, 040 359 6213

 

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kpedu.fi

Oppisopimuspalvelut kartalla

Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola

 

Aira Nissilä opiskeli Liiketalouden ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalla, ja sai kaipaamansa apua oman yrityksensä markkinointiin. 

Lue lisää