Matkustusta, kielten opiskelua sekä työssäoppimista ulkomailla

Ulkomaanjaksot Kpedussa

  1. Etusivu
  2. Kansainvälisyys
  3. Kansainvälisyys opetuksessa ja Erasmus+

Ulkomaanjaksot

Näkyvin kansainvälisyyden toiminto on ulkomaanjaksot. Suurin osa kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneista opiskelijoista lähtee ulkomaille osaamista hankkimaan. Kansainvälisen ulkomaanjakson kesto Kpedussa on keskimäärin kuukauden.  Minimi on kaksi viikkoa ja oikeastaan ylärajaa ei ole, jos jakso saadaan sisällytettyä sujuvasti opintoihin ja sopiviin tutkinnon osiin. Ulkomaanjaksoja voidaan ajoittaa myös kesäajalle ja niihin laaditaan aina Training agreement, eli englanninkielinen koulutussopimus. 

Vastuuopettajan rooli on ulkomaan jaksoissa tärkeä. Hän seuraa ulkomailla työelämäjaksolla hankittavaa osaamista, ohjaa sekä antaa palautetta ja auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa. 

Ulkomaanjaksot rahoitetaan pääsääntöisesti Opetushallituksen tai Euroopan Unionin Erasmus+ -hankerahalla. Tällä apurahalla katetaan yleensä matka- ja majoituskulut. Tarkka rahoituksen määrä tarkentuu ulkomaan maan kalleusluokituksen sen etäisyyden ja matkan pituuden (päivien) mukaan.  

Kpedulla on yhteistyökumppaneita ja -verkostoja ympäri Eurooppaa – ja vähän sen ulkopuolellakin, mm. Espanjassa, Maltalla, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Hollanissa, Thaimaassa ja Kiinassa. 

 

Kotikansainvälisyys

Tärkeänä osana Kpedun kotikansainvälistä toimintaa on kotikansainvälisyys! Se tarkoittaa mm sitä, kun meille saapuu opiskelijoita, opettajia ja muuta henkilökuntaa ulkomailta. Ollemme vastaanottavana tahona mukana heidän ohjelman järjestelyissä. Olemalla mukana kotikansainvälisissä toimissa voit kasvattaa kansainvälisyysosaamistasi ja hankkia lisää kielitaitoa ihan kotikulmillasi.