Tervetuloa tutustumaan virtuaalisesti Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opetusnavettaan Kannukseen!

Robottipihatto otettiin käyttöön maaliskuussa 2022. Lypsylehmille on parsipaikkoja 58 kpl, takakierrossa on 6 parsipaikkaa sekä VIC-osastolla voi olla 4-6 lehmää poikimisen jälkeen. VIC-osastolta lehmät voivat kulkea vapaasti robotilla. Vasikoille ja uudistushiehoille on yhteensä 55 eläinpaikkaa.

Käytössä on lietelantajärjestelmä, slalom kierto, separoitu kuivajae ja automaattinen kuivitusjärjestelmä. Lely Astronaut A5 hoitaa lypsyn ja Vektor- ruokintajärjestelmä ruokkii eläimet.  600 m2 jaloittelutarha on päällystetty asfaltilla ja lehmät kulkevat laitumelle tarhan kautta. Lehmien ulosmenoa ohjaa ja rekisteröi älyportti ja palatessaan pihattoon, lehmä kulkee toisen älyportin kautta, joka rekisteröi paluu-ajan.

Pihatossa on käytössä katsomo, jonne voi tulla tautiturvallisesti katsomaan livenä navetan elämää sekä tutustua digisillan mahdollisuuksiin. Ota yhteyttä!

Karjamestari Milla Tuovinen 040-8073630
Projektipäällikkö Maarit Kärki 040-8085540Voit liikkua ja kiertää pihatossa sisällä sekä ulkopuolella, klikkaamalla sinisiä nuolia.  

Hiirellä, nuolinäppäimillä tai kosketusnäytöllä voit pyörittää ja zoomata kuvaa.Pieniä kuvakkeita klikkaamalla aukeaa lisäinfoa: tekstiä, kuvia ja videoita.

Ikonien merkitykset

Tästä virtuaalikierrokselle!

Kuvassa opiskelija poseeraa navetan sisällä lehmä vierellään.
Lehmä märehtii