KESKI-POHJANMAA MENU

  1. Etusivu
  2. Projektitoiminta
  3. Pohjanmaan makuaarteet
  4. Menu

Keski-Pohjanmaa menu

Yhteistyötä ja paikallisia raaka-aineita hama-alueelta

Keski-Pohjanmaa menua on kehitetty yhdessä keskipohjalaisten harvaan asutulla maaseudulla toimivien yritysten, ruoantuottajien ja muiden aktiivisten ihmisten kanssa. Hankkeen tilaisuuksissa on yhdessä kerätty tietoa maakunnan perinteisistä makuaarteista ja raaka-aineiden tuottajista.

Hankkeen tapahtumissa kerättyjen ideoiden pohjalta kehitettiin Kpedun ravintola-alan opettajan, ravintolakokki Jussi Alamommon johdolla kaksi paikallisiin makuihin ja raaka-aineisiin perustuvaa a'la carte -menua. 

Menuja kehitetään edellen ja ne on tarkoitettu inspiraatioksi alan toimijoille. Jokainen voi muokata niitä omiin tarpeisiinsa ja sesonkeihin sopivaksi.

Lataa menu ja reseptit tästä

MENU 1

Alkuruoka: Korvasienikeittoa ja kuusenkerkkä-persiljaöljyä, paikallista leipää ja kirnuvoita

Pääruoka: Punaviinissä haudutettua erämaan kauriin- / hirvenpaistia, juustolla maustettu perunapyree, rosmariini-punajuuret

Jälkiruoka: Pihjalansilmuilla / tyrnillä maustettu  creme brulé

MENU 2

Alkuruoka: Hiillostettua siikaa / jääkellarin kirjolohta, mätiä, villiyrttisalaatti, piimäkastike

Pääruoka: Hirven rintaa, veloutékastike ja piparjuurta, kaskinaurista, sieniohratto

Jälkiruoka: Uunijuustoa, kuusenkerkkäsiirappia, tuile-keksiä

Kuvakollaasi Keski-Pohjanmaa menun valmistuksesta.