Ajankohtaista

AmisGaala-tanssiaistapahtuma 8.3. Kampushallissa

26.2.2024 klo 13:12
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kokkolan ammattikampuksella järjestetään ensimmäistä kertaa AmisGaala-niminen oma tanssiaistapahtuma, joka on saanut innoituksensa lukiolaisten perinteisistä vanhojen tansseista.

Kpedu järjestää ensimmäistä kertaa ammattiin opiskelevien oman AmisGaala-tanssiaistapahtuman 8.3.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kokkolan ammattikampuksella järjestetään ensimmäistä kertaa AmisGaala-niminen oma tanssiaistapahtuma, joka on saanut innoituksensa lukiolaisten perinteisistä vanhojen tansseista. Tanssinäytös alkaa Kampushallissa (Teknologiakatu 8, 67100 Kokkola) 8.3. klo 13.00. Opiskelijoiden ohella näytöksessä esiintyy myös henkilökunnan tanssinharrastajia, ja gaala päättyy yhteiseen tanssiin yleisön kanssa. Media on tervetullut paikalle.

Opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho kertoo, että AmisGaalan ovat ideoineet Kpedun omat opiskelijat. – Ammattiin opiskelijat ovat toivoneet perinteisiä tapahtumia ja vanhojen tansseja.  Monelle nuorelle lukion vanhojen tanssit ja penkkarit ovat tärkeitä tapahtumia. Tanssiaisilla haluamme luoda samanlaisia perinteitä myös ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, Eteläaho toteaa.

Parketille tulee eri alojen toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoita. Parit ovat hioneet tanssiaskeleita tammikuun alusta lähtien liikunnanopettaja Eeva Haavisto-Kronqvistin johdolla. – Osa tansseista on tuttuja 9-luokkalaisten ja lukiolaisten tanssiaistapahtumista, ja tansseista on tehty myös omia muunnelmia. Myös henkilökunnan tanssinharrastajat ovat valmistelleet omat esityksensä gaalaan, Haavisto-Kronqvist sanoo.

Kpedun AmisGaalan valmistelu ja käytännön toteutus ovat yhteistyön tulosta, sillä siihen osallistuu usean eri alan opiskelijoita. Hiusalan opiskelijat laittavat tanssiparien hiukset kuntoon, opiskelijakunta vastaa tapahtuman markkinoinnista ja juontamisesta, media-alan opiskelijat äänentoistosta ja kuvaamisesta, liiketalouden opiskelijat koristelusta ja Kampushallin kahviosta sekä turvallisuusalan opiskelijat käytännön järjestelyistä.  

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ohella muutama muu oppilaitos eri puolilta Suomea on järjestämässä tämän kevään aikana vastaavat tanssiaiset. Alun perin AmisGaala-nimi ja idea on lähtöisin Savon ammattiopistosta, jossa ko. tapahtuma toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuoden huhtikuussa.

Tanssinäytös klo 13.00–13.45. Opiskelijoiden ohella näytöksessä esiintyy myös henkilökunnan tanssinharrastajia, ja AmisGaala päättyy yhteiseen tanssiin yleisön kanssa.

Tanssiparien cocktail-tilaisuus Kampushallin kahviossa klo 14.00 alkaen.

AmisGaala-tapahtumaa voi seurata myös etänä Keskipohjanmaa-lehden verkkosivuilla esitettävän suoran lähetyksen kautta. 

Lisätietoja                                 

Kpedun AmisGaalasta antavat opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho, 044 725 0106, anne.etelaaho@kpedu.fi  ja lehtori Eeva Haavisto-Kronqvist, 040 808 5156, eeva.haavisto-kronqvist@kpedu.fi.