Ajankohtaista

Kymmenen Kpedun opiskelijaa Taitaja2024-finaaleihin 

19.2.2024 klo 12:43
Kymmenen Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa on selviytynyt Kuopiossa 20.5.–23.5. järjestettäviin Taitaja2024-finaaleihin. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Kymmenen Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa on selviytynyt Kuopiossa 20.5.–23.5. järjestettäviin Taitaja2024-finaaleihin. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Tuukka Hakala kilpailee ajoneuvotekniikka-, Juuli Ervasti tietojenkäsittely-, Aino-Maria Vihelä lähihoitaja-, Nella Salo laborantti- sekä Viljami Isopahkala ja Iikka Pyykölä automaatioasennuslajissa. Lisäksi Niko Kankaanranta ja Alex Sundström sekä Aaron Kukko ja Eevert Kukkola kisaavat kappaletavara-automaatiolajin finaalissa. Viime mainittu laji on parilaji, muut ovat yksilölajeja.

Kpedulla on Kuopiossa edustus myös tuomaristossa, sillä laboranttilajin finaalin päätuomarina toimii lehtori Mia Pirttimaa ja tietojenkäsittelylajin tuomarikuntaan kuuluu lehtori Juhani Kuivaniemi.

Kpedun joukkueenjohtajana Kuopiossa toimiva toimialapäällikkö Carita Tuominen toteaa tyytyväisenä, että Kpedun opiskelijoilla meni Taitaja2024-semifinaaleissa todella hyvin!  – Kuuden eri lajin finaaleihin ylsi kymmenen opiskelijaa, mikä on mahdottoman hieno tulos. Finaalitapahtumaan lähdemme vahvana ja yhtenäisenä joukkueena, jossa keskeisenä arvona on yhdessä tekeminen.  Tuomisen mukaan mahdollisuus osallistua Taitaja-kilpailuihin motivoi nuoria parempiin oppimistuloksiin ja -suorituksiin. – Ammattitaitokilpailuihin osallistuminen ja niissä menestyminen antaa hyvän kuvan nuoren ammattiosaamisesta. Jokainen meiltä finaaleihin osallistuva opiskelija on tuleva työelämän ammattilainen, Tuominen jatkaa.

Kpedun Taitaja2024-finalistien kilpailuhuoltajina toimivat Markus Isohanni, Heli Marjala, Jenni Ruokoja, Mia Ekholm, Kari Kalliokoski ja Pasi Kleimola.

Taitaja2024-semifinaalit, joihin osallistui yli 1.900 opiskelijaa, järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa yli 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kpedu järjesti eläintenhoitolajin toisen semifinaalin Kannuksen toimipaikassa. Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta semifinaaleissa oli mukana yhteensä 26 opiskelijaa 14 eri lajissa.

Taitaja2024-finaalitapahtuman päävastuullisena järjestäjänä on Savon ammattiopisto ja sen yhteistyökumppanit. 

Kuopion Taitaja2024-finaalitapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2024.fi.

Lisätietoja       

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston toimialapäällikkö ja Kpedun Taitaja2024-tiimin joukkueenjohtaja Carita Tuominen, 040 359 6212, carita.tuominen@kpedu.fi