Ajankohtaista

Kahdeksan Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa lähdössä Taitaja2023-finaalitapahtumaan Espooseen 8.5.–11.5.

8.5.2023 klo 09:44
Kahdeksan Kpedun opiskelijaa kilpailee ammattitaidon Suomen mestaruuksista viidessä eri lajissa Espoossa 8.5.–11.5. järjestettävässä Taitaja2023-finaalitapahtumassa.

Opiskelijat ovat lähdössä kisoihin hyvillä mielin, pientä jännitystä ilmassa kuitenkin väreilee.


–Todella hyvillä mielin lähdetään kisailemaan. Tapahtuma on mielettömän hieno jo itsessään. Ja kun muut tavoittelevat voittoa, niin minä tavoittelen kaksoisvoittoa”, hehkuttaa Ilse Heino, joka toimii eläintenhoidossa kilpailevien Siirin ja Emman valmentajana.

Eeli Hiltula kilpailee metsäkoneen käyttö -, Sara Sandberg tietojenkäsittely-, Eetu Kallioinen web-kehitys-, Miranda Määttä asiakaspalvelu ja myynti -, Siiri Kaskinen ja Emma Virtanen eläintenhoito- sekä Eero Enkvist ja Patrick Hollanti kappaletavara-automaatiolajin finaalissa. Viime mainittu on parilaji, muut ovat yksilölajeja. Kannuksen toimipaikassa opiskelevia Kaskista ja Virtasta lukuun ottamatta muut opiskelevat Kokkolan ammattikampuksella.

Kpedulla on edustus myös tuomarikunnassa, sillä lehtori Mia Pirttimaa toimii laboranttilajin finaalin ja lehtori Juhani Kuivaniemi tietojenkäsittelylajin yhtenä tuomarina.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. 

Taitaja2023-finaalitapahtuman keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus sekä ammattiosaamisen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Virallinen slogan ja hastag on osaamista ja ammattiylpeyttä kuvaava #OlePro.

Tsemppiä kisaan kaikille kisailijoille!