Ajankohtaista

Prosessiteollisuuden ja logistiikan alat Kpedun vetovoimaisimmat peruskoulun jälkeisessä yhteishaussa

23.3.2023 klo 09:43
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vetovoimaisimpia koulutuksia suhteessa aloituspaikkojen määrään olivat prosessiteollisuuden ja logistiikan perustutkinnot 21.3. päättyneessä yhteishaussa.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vetovoimaisimpia koulutuksia suhteessa aloituspaikkojen määrään olivat prosessiteollisuuden ja logistiikan perustutkinnot 21.3. päättyneessä yhteishaussa.

Suurimmat hakijamäärät olivat sähkö- ja automaatio-, hius- ja kauneudenhoito- sekä ajoneuvoalalla. Hakijoita oli eniten sähkö- ja automaatioalalle, yhteensä 217.

Kpedussa yhtä perustutkinnon aloituspaikkaa tavoitteli 1,06 ensisijaista hakijaa

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli 21.2. alkaneessa yhteishaussa tarjolla 715 opiskelupaikkaa 23 eri ammatilliseen perustutkintoon ja 40 paikkaa valmentaviin koulutuksiin Kokkolan ammattikampuksella ja Kälviällä sekä Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Ko. 23 ammatilliseen perustutkintoon haki 756 ensisijaista hakijaa, joten yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 1,06 ensisijaista hakijaa.

Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haki kaikkiaan 102, joista ensisijaisia 25 hakijaa sekä ja oppivelvollisille tarkoitetulle kansanopistovuodelle 32, joista ensisijaisia 18. Näihin molempiin ns. nivelvaiheen koulutuksiin voi hakea myös jatkuvassa haussa.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opintoasiainpäällikkö Merja Kivelä iloitsee siitä, että Kpedu on kokonaisuutena kasvattanut vetovoimaansa. ”Olemme iloisesti yllättyneitä prosessiteollisuuden ja maatalousalan perustutkinnon lisääntyneestä vetovoimasta. Samalla ymmärrämme hyvin, että vastaamme tällä Kpedun toiminta-alueen työelämän tarpeisiin”. Kpedu jäi hieman alle tietyissä tutkinnoissa, mutta Kivelä uskoo, että tilanne tasaantuu, sillä kaikkia ensisijaisia hakijoita ei valitettavasti voida valita heidän ensisijaisten toiveidensa koulutusaloille. ”Rakennusala sekä sosiaali- ja terveysala ovat olleet aiemmin hieman suositumpia, mutta uskon, että pystymme jatkuvan haun myötä paikkaamaan näitä ja monia muitakin hakukohteita. Myös Kansanopistovuosi oppivelvollisille ARTS-linjan hakijamäärä oli erinomainen, 18 hakijallaan”, Kivelä toteaa.

Kpedu järjestää huhti-toukokuussa soveltuvuuskokeet sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja ohjaus- sekä turvallisuusalalla ja maatalousalan eläintenhoidon osaamisalalla. 

Lopulliset yhteishaun valintatulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6., ja valituille ilmoitetaan opiskelupaikasta sähköpostitse. Valitun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 29.6.

Perustutkintojen opinnot alkavat Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 7.8. sekä TUVA-opinnot ja kansanopistovuosi oppivelvollisille 14.8.

Jatkuva haku

Yhteishaun kautta hakeneet ja ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon jatkuvan haun kautta 16.6. alkaen. Ilman opiskelupaikkaa jääneillä on myös mahdollisuus osallistua Kokkolan ammattikampuksella (Närvilänkatu 8) 20.6.–21.6. järjestettävään Kpedun jälkiohjaukseen. Jatkuvan haun aloituspaikoista tiedotetaan Kpedun nettisivuilla, missä tehdään myös haku koulutukseen.

Perustutkintokoulutuksiin, jotka alkavat 7.8., on varattu joitakin paikkoja lukion tai ammatillisen tutkinnon suorittaneille hakijoille. Hakeutuminen on mahdollista 22.3.–30.4. kpedu.fi-sivulta.

Lisätietoja antavat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opintoasiainpäällikkö Merja Kivelä, 040 808 5161 ja Kpedun Hakijapalveluiden koulutusohjaajat, 040 808 5010.