Ajankohtaista

Kaustisen hevosurheilukeskusta kehitetään

26.1.2023 klo 13:57

Kaustisen hevosurheilukeskus tarjoaa jo nyt valtakunnallisesti hevosalan ammattilaisille ja harrastajille valtavasti mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen, harrastamiseen ja hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Jatkossa aluetta kehitetään edelleen, sillä Kpedu on saanut hankerahoituksen Hevosvoimaa Kaustiselta -esiselvityshankkeeseen, jonka tarkoituksena on yhdessä yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa selvittää, mitä kaikkea alue voisi tulevaisuudessa olla ja tarjota. Projektipäällikkö Juha Mansikka-aho kertoo, että esiselvityshanke on nyt siinä vaiheessa, että tietoa ja tarpeita ryhdytään keräämään kohderyhmältä.

– Haluamme selvittää, minkälaisia tarpeita ammattilaisilla ja harrastajilla on. Tekeillä on avoin kysely, jota tulemme lähiaikoina jakamaan hevosalan foorumeilla ja sosiaalisessa mediassa.

Mansikka-aho kertoo, että tekeillä on myös laajempi suunnitelma ja tulevaisuuskuva alueen kehittämiselle. Alueen toivotaan tulevaisuudessakin palvelevan laajassa mittakaavassa harrastajia, ammattilaisia, eläinlääkinnällistä koulutustarvetta sekä hevosten hyvinvoinnista vastaavien yrittäjien tarpeita.

– Tekeillä on Tulevaisuuskuva vuodelle 2030, jossa selvitetään, minkälainen on Nikulan hevosurheilukeskus vuonna 2030. Esiselvityshankkeen myötä haetaan myös karttamerkkejä sille, miten sinne visioon päästään.

– Käymme avointen kyselyiden tekemisen lisäksi suoria keskusteluita alueen yrittäjien kanssa selvittääksemme, minkälaisia investointisuunnitelmia heillä on. Tulevaisuudessa alueelle saattaa syntyä sellaistakin yrittäjyyttä, jota siellä ei vielä ole, Mansikka-aho toteaa.