Visit metsä

Koulutukset

  • EU:n maaseuturahaston logo
  • Ely-keskuksen logo
  • Kpedun logo
  • Metsäkeskuksen logo
  1. Etusivu
  2. Projektitoiminta
  3. Projektiarkisto
  4. Visit metsä
  5. Koulutukset

 

8.12.2021 Miten laadin metsääni ja mahdollisia palvelurakenteita koskevan käyttöoikeussopimuksen?  

Klo 18:00-19:30 Webinaari (Teams)

Piirroskuva allekirjoitettavasta sopimuksesta

Sopimuksellisuus on jo tavallista metsänomistajien toiminnassa, sopimuksia tehdään esim. metsästysseurojen ja sähköyhtiöiden kanssa. Myös luontoon perustuva palveluelinkeinotoiminta perustuu sopimuksiin maanomistajan ja metsän käyttäjän välillä. Maanomistajan ja palveluntuottaja sopivat reunaehdoista, joiden puitteissa yrittäjä toimii. Tavallista on sopia mm. nuotiopaikoista, polttopuista, ulkoilu- ja latureittien sekä teiden käytöstä. Tärkeintä on pyrkiä hyvään yhteistyöhön ja toisten elinkeinojen sekä näkökulmien ymmärtämiseen. Webinaarissa perehdytään aiheeseen Tapio OY:n asiantuntijan Airi Matilan johdolla. Voit ladata ohjelman tästä

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään 7.12. sähköisellä lomakkeella tai ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722.

Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa!


 

 

Opintoretki Kuusamoon siirretään keväälle 2022!

Ihmisiä kävelee jonossa polkua pitkin mäntymetsässä

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi opintoretki on siirretty keväälle / alkukesälle 2022. Ohjelman sisältö pyritään pitämään samana ja ohjelmassa tulee olemaan maisema-arvokauppaan ja Kuusamon luontohelmet -hankkeessa yksityismetsiin tehtyihin retkeilyreitteihin tutustuminen. Lisätietoja tulevasta matkasta antaa Ville Yrjänä (050 346 0722 / ville.yrjana@metsakeskus.fi).


 

 

 

Menneet koulutukset

 

24.11.2021 Kulttuuri, matkailu ja metsä kohtaa  

Klo 15:00 (17:00) - 20:00 Kaustinen, Pelimannitalo (Konstantie 8)

Illan aikana matkailuyrittäjät, kulttuurin moniosaajat ja metsänomistajat oppivat tuntemaan toisensa sekä toistensa palvelut. Yhteistyössä ideoimme ja luomme  monipuolista ja laadukasta matkailutarjontaa. Metsänomistajilla on hyvä tilaisuus verkostoitua matkailuyrittäjien kanssa ja suunnitella yhteistyötä. Sinulla ei tarvitse olla mitään valmista ideaa tai tuotetta, tule kuuntelemaan, ehkäpä oma ideasi ja tuotteesikin syntyy täällä. Lataa ohjelma tästä

Huom! Koronarajoitusten vuoksi tilaisuuteen osallistujilla tulee olla koronapassi. Tällä tavoin turvaamme osallistujien terveyden ja yrittäjien toiminnan sesonkiaikana. Tulethan paikalle vain terveenä!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 22.11. mennessä: mari.keiski@kosek.fi 
Tilaisuuteen voi saapua klo 17 asti, kerrothan myöhemmästä saapumisesta sekä mahdollisista erityisruokavaliosta ilmoittautumisen yhteydessä. Tapahtuma on maksuton, mutta peruuttamattomista poisjäänneistä perimme 50 € maksun.

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja ideoimaan yhdessä innostavassa ilmapiirissä!

Kanootti järvellä, viluluja ja pitkospuut suolla

 

 

 

Kaksi joutsenta uimassa pienessä suolammessa keväällä

5.10.2021 Perho & 12.10.2021 Kannus: Metsäni mahdollisuudet luontomatkailussa 

Molemmat tilaisuudet järjestetään Kpedun toimipaikoissa klo 17:30-20:00. Perhossa osoite on Haanentie 26 ja Kannuksessa Ollikkalankatu 3 (päärakennuksen ATK-luokka). 

Työpajan aikana perehdytään luontomatkailumahdollisuuksiin osallistujien omissa metsissä metsä- ja luontotietojen avulla. Mukaan voit halutessasi tuoda metsäsuunnitelman ja omasta metsästä valokuvia tms. Asiantuntijat auttavat henkilökohtaisesti kaikkia osallistujia.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma & ilmoittautumiset. Voit ilmoittautua suoraan myös Villelle sähköpostitse tai puhelimitse. 

Lisätietoja antavat Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722) ja Mari Wiiskanta (mari.wiiskanta@kpedu.fi / 044 7250 659).

 

 

Metsässä vanha puusta veistetty ruokintakaukalo

22.9.2021 klo 18:00 Luontomatkailun vetovoimatekijät 

Miten sinun metsässäsi voisi tuottaa luontoelämyksiä? Luontoarvojen lisäksi esim. maisema-arvot, kulttuuriset arvot tai paikkaan liittyvät tarinat voivat olla vetovoimatekijöitä. Illan webinaarissa eri alojen asiantuntijat kertovat erilaisista vetovoimatekijöistä ja pohtivat luontomatkailua omasta näkökulmastaan. Tilaisuuden ohjelma

Ilmoittaudu webinaariin tästä tai laita viestiä / soita Marille tai Villelle. Ohjeet Teams-kokoukseen osallistumiseen voit tarvittaessa lukea täältä

Osallistu webinaariin tästä linkistä: https://bit.ly/3hUCJON

Lisätietoja antavat Mari Wiiskanta (mari.wiiskanta@kpedu.fi / 044 7250 659) ja Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722).

 

 

 

Metsänomistaja mukana luontomatkailussa 26.4.2021

Oletko luontomatkailusta kiinnostunut metsänomistaja? Tule kuuntelemaan, miten voisit tehdä yhteistyötä luontomatkailuyrittäjien kanssa ja mahdollisesti saada lisätuloja. Ohjelmassa mm. Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Liisa Tyrväisen puheenvuoro luontomatkailusta, Suomessa jo toteutuneiden tapausten esittelyä, alueen yrittäjien ajatuksia luontomatkailusta yksityismetsissä sekä tietoa virkistysarvot huomioivasta metsänhoidosta. Aikaa on varattu myös vapaalle keskustelulle. Tilaisuudessa mukana myös Reittien ja matkalupalveluiden Keski-Pohjanmaa -hanke.

Koronatilanteesta johtuen tilaisuus järjestetään virtuaalisesti Teams-kokouksena maanantaina 26.4.2021 klo 18-20. Tarkempi ohjelma täällä. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä tai suoraan Villelle tai Katrille.

Liity Teams-kokoukseen tästä & Ohje Teams-kokoukseen liittymiseen

Lisätietoja saat joko ville.yrjana@metsakeskus.fi (050 3460 722) tai katri.kulkki@kpedu.fi (044 7250 633).

 

Luontomatkailua yksityismetsissä - keskustelutilaisuus yrittäjille 8.4.2021

Kutsumme matkailuyrittäjät kuulemaan uudesta luontomatkailun edistämishankkeesta sekä keskustelemaan luontomatkailusta yksityismetsissä. Tavoitteena on kartoittaa yrittäjien tarpeita aiheeseen liittyen sekä ideoida uusia tapoja tehdä yhteistyötä metsänomistajien kanssa. Mukana myös Reittien ja matkalupalveluiden Keski-Pohjanmaa -hanke. 

Koronatilanteesta johtuen tilaisuus järjestetään virtuaalisesti Teams-kokouksena torstaina 8.4.2021 klo 10-12. Kokoukseen pääset liittymään tästä linkistä: https://bit.ly/311t3t4  Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ohje Teams-kokoukseen liittymiseen.

Lisätietoja saat joko ville.yrjana@metsakeskus.fi (050 3460 722) tai katri.kulkki@kpedu.fi (044 7250 633).

Suolampi ja rannassa kulkevat pitkospuut

Monipuolista koulutusta ja tapahtumia metsänomistajille

Hankkeen koulutukset on tarkoitettu kaikille metsänomistajille ja paikallisille luontomatkailuyrittäjille. Tavoitteena on, että metsänomistajat ovat tietoisia omien metsiensä matkailupotentiaalista ja heillä on hyvät valmiudet tehdä yhteistyötä yrittäjien kanssa. 

Hankkeen toiminta jakautuu seuraavien teemojen alle:

1. Lisätään metsänomistajien tietoisuutta uusista ansaintamahdollisuuksista. Luontomatkailuun ja hyvinvointipalveluiden tuottamiseen osallistuminen on suurimmalle osalle metsänomistajista uusi asia. Tiedotetaan aiheesta mahdollisimman laajasti, jotta saadaan kiinnostuneet metsänomistajat osallistumaan hankkeen koulutuksiin.

2. Koulutetaan aiheesta kiinnostuneita metsänomistajia. Koulutuksen myötä metsänomistajat ovat tietoisia omien metsiensä matkailupotentiaalista ja heillä on hyvät valmiudet tehdä yhteistyötä luontomatkailu- ja hyvinvointiyrittäjien kanssa.

3. Edistetään metsänomistajien ja alueella toimivien yrittäjien verkostoiumista ja yhteistyötä. Yksityismetsissä toimiminen vaatii metsänomistajien ja yrittäjien välistä yhteistyötä. Hankkeen koulutuksissa ja muissa tilaisuuksissa metsänomistajat ja yrittäjät tutustuvat toisiinsa ja toistensa yritystoimintaan.

 

Hankkeen tilaisuudet ja koulutukset käynnistyvät kevään 2021 aikana. Tarkemmat aikataulut ja ohjelmat julkaistaan näillä sivuilla sekä Kpedun ja Metsäkeskuksen somekanavissa.