Visit metsä

Koulutukset

 • EU:n maaseuturahaston logo
 • Ely-keskuksen logo
 • Kpedun logo
 • Metsäkeskuksen logo
 1. Etusivu
 2. Projektitoiminta
 3. Visit metsä
 4. Koulutukset

2.11.2023 klo 9-11 Villiä bisnestä metsästä -webinaari

Kolme ihmistä kävelee polulla mäntymetsässä

Tervetuloa maksuttomaan webinaarin, jossa esitellään ideoita luontopalveluista sekä metsien monikäytöstä yrittäjille ja metsänomistajille.

Ohjelma

 • 9:00 Tilaisuuden avaus, Sanna Karvonen, Suomen metsäkeskus
 • Metsänomistajasta luontomatkailuyrittäjäksi, Jorma Koivuniemi, Perhon eräelämykset
 • Luontomatkailualan mahdollisuudet ja metsien virkistyskäyttö, Antti Huttunen, Retkipaikka
 • Metsä vastaanotto – hyvinvointia luonnossa, Eerika Korhonen, Oivallusvaara
 • 11:00 Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittaudu mukaan 31.10. klo 16 mennessä tästä

Ilmoittautumisen yhteydessä voit esittää aiheeseen liittyviä ennakkokysymyksiä. Voit ladata ohjelman tästä.

Webinaari järjestetään Teams-yhteydellä. Saat osallistumislinkin sähköpostilla tapahtumaa edeltävänä päivänä. Voit osallistua tapahtumaan ilman erillistä ohjelmistoa Teamsin selainversiolla.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Visit metsä ja Metsistä ja luonnontuotteista liiketoimintaa -hankkeet.

 

23.9.2023 Melontaretki Perhossa

Kaksi ihmistä meloo kanootilla kapeassa joessa

Tule nauttimaan Perhon luonnosta vesiltä käsin ja kuulemaan tarinoita melontareitin varrelta! Lähtö Jängänjärveltä Salmenväylää Myllyjärvelle, Myllyjokea edelleen ylimmäiselle Penninkilammelle, rantautuminen Kurkilahdessa. Jorma Koivuniemi Perhon Eräelämyksistä toimii oppaana ja kertoo matkan varrella mm. Hauta Perhon tarinan. Retki sopii hyvin myös aloittelijoille. 

Kyydit Kannuksen ABC:ltä ja Kokkolan ABC:ltä lähtevät klo 8:15. Melontaretki klo 10-15. Takaisin Kannuksessa / Kokkolassa ollaan noin klo 17. Osallistujamäärä on rajattu 16 henkilöön.

Retken hinta 60 €/hlö sisältää kuljetuksen Kannuksesta ja Kokkolasta Perhoon, kanootin ja melontaan liittyvät varusteet, opastuksen ja keittolounaan. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään ma 18.9 mennessä: sähköisesti tai katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

7.9.2023 Miksi luontokokemus toimii hyvinvoinnin lähteenä? -webinaari

Nainen seisoo laiturilla ja katselee syksyistä järvimaisemaa.

Mitkä tekijät vaikuttavat luontokokemukseen ja sitä kautta hyvinvoinnin lisääntymiseen? 

”Ihan tavallisessa” luonnossa saavutetaan hyvinvointikokemuksia, joita voi hyödyntää luontomatkailupalveluiden suunnittelussa. Lyhytkin luontokävely parantaamielialaa ja suurin osa ihmisistä raportoi “märehtimisen” vähentymisestä. 

Lapin AMK:n tutkija Tommi Haapakangas kertoo tutkimustuloksiin perustuen  luontomatkailupalveluiden kehittämi-sestä hyvinvoinnin näkökulmasta.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille. Saat Teams-linkin sähköpostiisi, kun ilmoittaudut sähköisesti tai tai katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

10.6.2023 Soinin luonto- ja erämessut

Soinin luonto- ja erämessut
Hyppää perheenjäsenen tai ystävän kanssa bussin kyytiin ja lähtekää mukavalle messumatkalle!

Soinin luonto- ja erämessuilla on ennätysmäärä näytteilleasettajia ja monipuolista ohjelmaa. Näytteilleasettajissa on mielenkiintoinen kattaus eräalan huipputuotteita ja niiden maahantuojia, lähiseudun palveluja, yrityksiä ja yhdistyksiä. 

Kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä löytyy metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn, pyöräilyn ja luontomatkailun osalta. Messuohjelmassa Tommi Korpela ja Kari Hietalahti kertomassa perhokalastuksesta, jousiammuntaa, metsästyssimulaattori, moottorisahataidetta, metsästyskoirien rotuesittely, metsästysnoutajien noutonäytös, talutusratsastusta minihevosilla perheen pienimmille ja paljon muuta.

Lataa ohjelma

Messujen omat nettisivut: https://soinintapahtumat.fi/eramessut/ 

Matkan hinta 25 € sis. kuljetuksen, sisäänpääsyn ja keittolounaan. 

Bussin reitti:

 • 8:30 Kokkolan ABC
 • 9:10 Kaustinen
 • 10:30 Soini

Kyyti järjestetään myös klo 8:10 Kannuksen ABC-asemalta Toholammin K-Marketin (klo 8:30) kautta Kaustiselle, josta noustaan yhteiseen bussiin. Myös matkan varrelta voi hypätä kyytiin.

Messuilta lähdetään klo 14:30 ja takaisin Kokkolassa ollaan n. klo 16:30. 

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 2.6.: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633 

Matkan järjestävät yhteistyössä Visit metsä ja Pohjanmaan makuaarteet.

 

 

25.4.2023 klo 17:30-19 Suo hyvinvoinnin lähteenä

Suo on monipuolinen elementti luonnossamme.  Sieltä saa hyvinvointia niin ruumiille kuin sielullekin.  Tule kuulemaan mitä kaikkea suo voikaan antaa meille!

Tilaisuus järjestään hydridinä: voit tulla kuulolle kahvikupin äärelle Kokkolaan (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Närvilänkatu 8, saapuminen pääsisäänkäynnistä) tai Ouluun (Suomen metsäkeskus, Alasintie 10 E).  Samalla tapaat muita metsänomistajia ja luontoalan yrittäjiä. Monipuoliset esitykset kuullaan ja nähdään Teamsin kautta.

Ohjelma (muutokset mahdollisia):

 • 17:00 Kahvitarjoilu
 • 17.30 Tervetuloa; Mira Isoniemi, Suomen metsäkeskus
 • 17.35 Suon luonnontuotteet Miia Konttinen, Oulun 4H -yhdistys
 • 17.55 Suon yrtit Tanja Yli-Tokola, Kpedu
 • 18.15 LuontoVoimaa suon sylissä, Rita Porkka, Naturest Oy
 • 18.35 Turpeen käyttö hoitotuotteena, Heikki Ruha, LehtoPeat
 • 18.55 Yhteenveto ja loppusanat, Katri Kulkki, Kpedu

 

Ilmoittaudu mukaan joko paikanpäälle tai teams-linkin saamiseksi kotisohvalle Metsäkeskuksen Lyyti-järjestelmässä

Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633 & mira.isoniemi@metsakeskus.fi / 050 505 2744 

Matkan järjestävät yhteistyössä Visit metsä ja LuoPPo -hankkeet.


 

Hiihtolatu Lapin aurinkoisessa metsämaisemassa

3.-6.4.2023 Luontomatkailu- ja metsäseminaari Levi

Lähde mukaan seminaarimatkalle ja samalla nauttimaan Lapin keväthangista. Seminaari sisältää monipuolisesti luontomatkailu- ja suometsäaiheita, puheenvuoroja pitävät mm. metsähallituksen, Lapin yliopiston, Kittilän kunnan, Luken ja metsäkeskuksen asiantuntijat. Retkipäivänä tutustutaan ensin Kittilän aluelämpölaitokseen sekä oman valinnan mukaan riippumattorentoutukseen, e-fatbikeen, lumikenkäilyyn tai huskyajeluun.

Matkan hinta on 369 €/hlö. Yhden hengen huonelisä 180 €. Hinta sisältää kuljetukset, majoitukset, lounaat, seminaarit ja tutustumiskohteet. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista matkalle. Jos saavut Leville omalla autolla, etkä tarvitse majoitusta, voit osallistua myös pelkkään seminaariin ti 4.4.2023, joka on ilmainen (sis. ainoastaan seminaarin ja kahvit). Osallistujamäärän minimi 30 hlöä ja maksimi 50 hlöä.

Katso tarkempi ohjelma, linja-auton reitti ja peruutusehdot tästä.

Ilmoittautumiset 2.3.2023 mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/highlevi2023 

Lisätietoja: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

Matkan järjestävät yhteistyössä Visit metsä, Hiiliviisas suometsien hoito ja UusiSuo -hankkeet

 

 

Menneet koulutukset

 

1.10.2022 Kävelyretki Jämsänkalliolla klo 12-15

Saappaat kävelemässä puunrungon yliTule nauttimaan syksyisestä päivästä ja ulkoilemaan Jämsänkallion poluille Toholammille vaikkapa yhdessä perheen tai ystävän kanssa. Matkan varrella opas kertoo alueesta ja sen historiasta sekä juuri päättyneestä retkeilyrakenteiden kunnostushankkeesta.

Kyläyhdistys on Elyn ja Toholammin kunnan rahoittamana kunnostanut hienon luontoretkikokonaisuuden Jämsänkalliolle ja Kotojärven ympäristöön. Polkuja on yhteensä noin 4 km, osa pitkospuita pitkin. Lisäksi kalliolle on rakennettu kuntoportaat, laavu ja tulipaikka, puukatos sekä wc.

Noin 3 km mittaisen polun kiertämisen jälkeen pidetään evästauko Jämsänkalliolla. Kokoonnutaan klo 12 luontopolun alkuun osoitteessa Järvenojantie 118, Toholampi. Kotimatkalle pääsee viimeistään klo 15. Tarvitset mukaan säänmukaisen vaatetuksen ja tukevat kengät, polulla voi olla myös märkiä kohtia. Lataa ohjelma.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään su 25.9.: tästä linkistä tai katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

10.9.2022 Melontaretki Perhossa

Kaksi ihmistä meloo kanootilla kapeassa joessa

Tule nauttimaan Perhon luonnosta vesiltä käsin ja kuulemaan tarinoita melontareitin varrelta! Lähtö Jängänjärveltä Salmenväylää Myllyjärvelle, Myllyjokea edelleen ylimmäiselle Penninkilammelle, rantautuminen Kurkilahdessa. Jorma Koivuniemi Perhon Eräelämyksistä toimii oppaana ja kertoo matkan varrella mm. Hauta Perhon tarinan. Retki sopii hyvin myös aloittelijoille. 

Kyydit Kannuksen ABC:ltä ja Kokkolan ABC:ltä lähtevät klo 8:15. Melontaretki klo 10-15. Takaisin Kannuksessa / Kokkolassa ollaan noin klo 17. Osallistujamäärä on rajattu 17 henkilöön.

Retken hinta 70 €/hlö sisältää kuljetuksen Kannuksesta ja Kokkolasta Perhoon, kanootin ja melontaan liittyvät varusteet, opastuksen ja hirvikeittolounaan. Suoraan omilla kyydeillään Perhon Eräelämyksiin, Penningintie 454, tuleville hinta on 60 euroa. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään ke 7.9 mennessä: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

18.8.2022 klo 18-20 Fatbike-safari Kalajoella

Maastopyörä nojaa männyn runkoon

Laita kypärä päähän, hyppää fättärin selkään ja seuraa opasta halki Hiekkasärkkien dyynejä. Tunne tuuli kasvoillasi ja meren tuoksu nenässäsi. Monipuoliset maastot tarjoavat upeat puitteet 2 h pituiselle pyöräretkelle. Retkelle voit valita joko sähköavusteisen fatbiken (max 12 hlöä) tai tavallisen fatbiken. Retken hinta 45 € sähköpyörällä / 35 € tavallisella pyörällä. Sisältää pyörän, kypärän, retkieväät sekä opastuksen. Tarvittaessa järjestyy myös kyyti Kokkolasta ja Kannuksesta Kalajoelle. Retken oppaana Safaritalo. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään ti 16.8. mennessä: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

3.-4.9.2022 Opintoretki Kuusamoon - peruttu

Opintoretken aikana tutustutaan käytännössä Kuusamon alueella yksityismetsissä toteutettuihin luontomatkailuhankkeisiin, maisema-arvokauppaan sekä Kuusamon Luontohelmiin. Kuljetus Kokkolan, Kannuksen ja Ylivieskan kautta. Tarvittaessa kyyti järjestyy myös reitiltä Perho, Veteli, Kaustinen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet perheineen! Katso tarkempi ohjelma tästä

Matkan hinta 170 € / hlö. Hintaan sisältyy: Kuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut ja retket, majoittuminen Kuusamon Tropiikissa 2 hh (50 € lisämaksusta 1hh)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.8. mennessä Katrille: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

Ryhmä ihmisiä kävelee polulla mäntymetsässä

18.-19.6.2022 Pyhä-Häkin kansallispuisto -peruttu

Lähde opastetulle päiväretkelle Pyhä-Häkin kansallis-puistoon yhdessä muiden metsänomistajien kanssa. Retki sopii hyvin myös perheille. Lauantaina n. 6km kävelyn aikana tutustutaan alueen historiaan, luontoon ja metsä-ekologiaan sekä kuullaan paikallisen yrittäjän tarina. Nälkä pysyy loitolla monipuolisen metsäteemaisen maastoruokailun avulla. Yöpyminen kauniissa maisemissa Keiteleen rannalla ja sunnuntaina kotimatkalle. Kuljetus lähtee Kannuksesta, Kokkolan, Kaustisen ja Perhon kautta. Katso tarkempi ohjelma tästä

Matkan hinta 120 €. Hinta sis. kuljetukset, opastetun kansallispuistoretken, ohjelmaan merkityt ruokailut sekä majoituksen 2 hh (1 hh 15 € lisämaksusta). 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään to 9.6. Katrille: katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633

 

18.-19.6.2022 Opintomatka Oulun Erämessuille - peruttu

Pohjois-Suomen erämessut on valitettavasti peruttu vuodelta 2022.

Bussimatka alkaa lauantai aamuna Perhosta, Kokkolan ja Kannuksen kautta kohti Oulua. Lauantaina tutustumme ohjattuun luontomatkailuun Hailuodon saarella. Lisäksi mahdollisuus opastettuun kierrokseen Hailuodon Panimolla tai omatoimiseen kiertelyyn Marjaniemen kalastajakylässä. Päivän päätteeksi majoitumme hotellille ja syömme vielä yhteisen illallisen. Sunnuntaina vierailemme Pohjois-Suomen Erämessuilla Oulussa ja palaamme illalla takaisin Keski-Pohjanmaalle. 

Lisätietoja: Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722) tai Katri Kulkki (katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633)

 

Maisema merelle ja pienelle luodolle

31.5.2022 Ohjattu kävelyretki Öjassa klo 17:30-20

Tule nauttimaan keväisestä illasta ja ulkoilemaan Öjaan n. 3 km mittaiselle Håkin polulle. Tutustumme matkan aikana NAAST:in piilopirttiin ja mahdollisesti Sundholmin tilaan sekä kuullaan NAAST-yrittäjä Linda Boberg-Santalan tarina ja näkemyksiä yhteistyöstä maanomistajien kanssa. Kävelyn päätteeksi kahvitellaan Cafe Brygganilla. Lataa tilaisuuden tarkempi ohjelma tästä

Kävelylle lähtö tapahtuu Cafe Brygganilta (Öjavägen 454) klo 17:30. Varusteeksi tukevat kengät ja säänmukainen vaatetus. Retki on maksuton ja avoin kaikille. 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään to 26.5. tästä linkistä tai suoraan Katrille (katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633).

 

Ihmisiä seisoo jäkäläisellä kalliolla auringonpaisteessa

Luontomatkailu yksityismetsissä

27.4.2022 klo 18-20 Kälviä (Kuusiston tila, Puukankaantie 435)

28.4.2022 klo 18-20 Halsua (Halsuan Helmi, Lehtomaantie 151)

Miten voisin hyödyntää oman metsäni luontokohteita? Luontomatkailun suosio kasvaa nopeasti ja tuo uusia mahdollisuuksia maaseudulle. Metsänomistaja voi hyödyntää tätä kysyntää tekemällä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa.

Potentiaalisia luontomatkailukohteita ovat esim. yksityiset luonnonsuojelualueet, metsälain erityisen tärkeät elinympäristöt sekä ympäristötukisopimukset. Kohteen ja sitä ympäröivän metsäalueen muodostaman kokonaisuuden soveltuvuus tulee kuitenkin aina tarkastella tapauskohtaisesti. Myös ihan tavallisessa talousmetsä voi olla luontomatkailukohde. Illan aikana perehdytään mm. toteutuneisiin esimerkkeihin luontomatkailusta yksityismetsissä sekä kuullaan paikallisen yrittäjän kokemuksia.

Tilaisuudet ovat ilmaisia ja avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kahvitarjoilu. Lataa tilaisuuksien tarkempi ohjelma tästä

Ilmoittaudu mukaan viimeistään su 24.4.: https:https://bit.ly/34JJjo1 tai suoraan Villelle / Katrille.

Lisätietoja: Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722) tai Katri Kulkki (katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633)

 

 

Vanha heinälato talvisen metsän reunassa

Peruttu: 20.4.2022 Metsänomistaja luontomatkailuyrittäjäksi

Luontomatkailupalveluiden tuottamisesta kiinnostuneille metsänomistajille kohdennettu työpajakoulutus. Koulutuksesta saat apua oman liikeidean muotoilussa konkreettiseksi palvelutuotteiksi, sekä tukea uuden palvelun markkinoinnin suunnitteluun.

Koulutus pidetään keskiviikkona 20.4.2022 klo 17-20 Kaustisella taiteilijakoti Kraatarissa (Timontie 4 B). Illan aikana mm. pohditaan millainen on hyvä palvelutuote ja millaisia odotuksia asiakkailla on sekä muotoillaan omaa tuotetta ja mietitään sen markkinointiin liittyviä asioita. Kouluttajana toimii Anne Koskela Kosekilta. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kahvitarjoilu. Lataa tarkempi ohjelma tästä

Lisätietoja: Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722) tai Katri Kulkki (katri.kulkki@kpedu.fi / 044 7250 633)

 

 

Pariskunta istuu penkillä ja katselee auringonlaskua

Peruttu - 21.-22.1.2022 Matkamessut Helsingissä -opintomatka

Matkamessut on valitettavasti siirretty seuraavalle vuodelle.

Lähde mukaan verkostoitumaan muiden metsänomistajien ja keskipohjalaisten matkailuyrittäjien kanssa. Messuilla on esillä paljon erilaisia luontomatkailukohteita, -tuotteita ja yrittäjiä.

Lähtö junalla perjantaina 21.1. klo 18:30 Kokkolan asemalta. Illalla majoittuminen hotelli Scandic Pasilaan. Lauantaina 22.1. aamulla keskipohjalaisen yrittäjän puheenvuoro klo 9, minkä jälkeen tutustuminen matkamessuille. Kotimatkalle lähedetään klo 16:30 Pasilan asemalta. Tarkemman ohjelman voit ladata tästä

Matkan hinta on 150 € / hlö. 
Hintaan sisältyy junalippu extra-luokassa Kokkola-Helsinki-Kokkola, hotellimajoitus 2 hh sekä pääsylippu matkamessuille. Mahdollisuus majoittua myös 1 hengen huoneessa 40 € lisämaksusta.

Huom! Matkamessuille pääsee vain esittämällä koronapassin.

Seuraamme viranomaisten koronaohjeita ja toimimme niiden mukaan. Tilanteen huonontuessa matka voidaan joutua perumaan.

 

 


 

 

8.12.2021 Miten laadin metsääni ja mahdollisia palvelurakenteita koskevan käyttöoikeussopimuksen?  

Klo 18:00-19:30 Webinaari (Teams)

Piirroskuva allekirjoitettavasta sopimuksesta

Sopimuksellisuus on jo tavallista metsänomistajien toiminnassa, sopimuksia tehdään esim. metsästysseurojen ja sähköyhtiöiden kanssa. Myös luontoon perustuva palveluelinkeinotoiminta perustuu sopimuksiin maanomistajan ja metsän käyttäjän välillä. Maanomistajan ja palveluntuottaja sopivat reunaehdoista, joiden puitteissa yrittäjä toimii. Tavallista on sopia mm. nuotiopaikoista, polttopuista, ulkoilu- ja latureittien sekä teiden käytöstä. Tärkeintä on pyrkiä hyvään yhteistyöhön ja toisten elinkeinojen sekä näkökulmien ymmärtämiseen. Webinaarissa perehdytään aiheeseen Tapio OY:n asiantuntijan Airi Matilan johdolla. Voit ladata ohjelman tästä

Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella tai ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722.

Pääset webinaariin tästä linkistä, voit osallistua myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa!


 

 

Opintoretki Kuusamoon siirretään vuodelle 2022!

Ihmisiä kävelee jonossa polkua pitkin mäntymetsässä

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi opintoretki on siirretty keväälle / alkukesälle 2022. Ohjelman sisältö pyritään pitämään samana ja ohjelmassa tulee olemaan maisema-arvokauppaan ja Kuusamon luontohelmet -hankkeessa yksityismetsiin tehtyihin retkeilyreitteihin tutustuminen. Lisätietoja tulevasta matkasta antaa Ville Yrjänä (050 346 0722 / ville.yrjana@metsakeskus.fi).


 

 

24.11.2021 Kulttuuri, matkailu ja metsä kohtaa  

Klo 15:00 (17:00) - 20:00 Kaustinen, Pelimannitalo (Konstantie 8)

Illan aikana matkailuyrittäjät, kulttuurin moniosaajat ja metsänomistajat oppivat tuntemaan toisensa sekä toistensa palvelut. Yhteistyössä ideoimme ja luomme  monipuolista ja laadukasta matkailutarjontaa. Metsänomistajilla on hyvä tilaisuus verkostoitua matkailuyrittäjien kanssa ja suunnitella yhteistyötä. Sinulla ei tarvitse olla mitään valmista ideaa tai tuotetta, tule kuuntelemaan, ehkäpä oma ideasi ja tuotteesikin syntyy täällä. Lataa ohjelma tästä

Huom! Koronarajoitusten vuoksi tilaisuuteen osallistujilla tulee olla koronapassi. Tällä tavoin turvaamme osallistujien terveyden ja yrittäjien toiminnan sesonkiaikana. Tulethan paikalle vain terveenä!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 22.11. mennessä: mari.keiski@kosek.fi 
Tilaisuuteen voi saapua klo 17 asti, kerrothan myöhemmästä saapumisesta sekä mahdollisista erityisruokavaliosta ilmoittautumisen yhteydessä. Tapahtuma on maksuton, mutta peruuttamattomista poisjäänneistä perimme 50 € maksun.

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja ideoimaan yhdessä innostavassa ilmapiirissä!

Kanootti järvellä, viluluja ja pitkospuut suolla

 

 

 

Kaksi joutsenta uimassa pienessä suolammessa keväällä

5.10.2021 Perho & 12.10.2021 Kannus: Metsäni mahdollisuudet luontomatkailussa 

Molemmat tilaisuudet järjestetään Kpedun toimipaikoissa klo 17:30-20:00. Perhossa osoite on Haanentie 26 ja Kannuksessa Ollikkalankatu 3 (päärakennuksen ATK-luokka). 

Työpajan aikana perehdytään luontomatkailumahdollisuuksiin osallistujien omissa metsissä metsä- ja luontotietojen avulla. Mukaan voit halutessasi tuoda metsäsuunnitelman ja omasta metsästä valokuvia tms. Asiantuntijat auttavat henkilökohtaisesti kaikkia osallistujia.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma & ilmoittautumiset. Voit ilmoittautua suoraan myös Villelle sähköpostitse tai puhelimitse. 

Lisätietoja antavat Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722) ja Mari Wiiskanta (mari.wiiskanta@kpedu.fi / 044 7250 659).

 

 

Metsässä vanha puusta veistetty ruokintakaukalo

22.9.2021 klo 18:00 Luontomatkailun vetovoimatekijät 

Miten sinun metsässäsi voisi tuottaa luontoelämyksiä? Luontoarvojen lisäksi esim. maisema-arvot, kulttuuriset arvot tai paikkaan liittyvät tarinat voivat olla vetovoimatekijöitä. Illan webinaarissa eri alojen asiantuntijat kertovat erilaisista vetovoimatekijöistä ja pohtivat luontomatkailua omasta näkökulmastaan. Tilaisuuden ohjelma

Ilmoittaudu webinaariin tästä tai laita viestiä / soita Marille tai Villelle. Ohjeet Teams-kokoukseen osallistumiseen voit tarvittaessa lukea täältä

Osallistu webinaariin tästä linkistä: https://bit.ly/3hUCJON

Lisätietoja antavat Mari Wiiskanta (mari.wiiskanta@kpedu.fi / 044 7250 659) ja Ville Yrjänä (ville.yrjana@metsakeskus.fi / 050 3460 722).

 

 

 

Metsänomistaja mukana luontomatkailussa 26.4.2021

Oletko luontomatkailusta kiinnostunut metsänomistaja? Tule kuuntelemaan, miten voisit tehdä yhteistyötä luontomatkailuyrittäjien kanssa ja mahdollisesti saada lisätuloja. Ohjelmassa mm. Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Liisa Tyrväisen puheenvuoro luontomatkailusta, Suomessa jo toteutuneiden tapausten esittelyä, alueen yrittäjien ajatuksia luontomatkailusta yksityismetsissä sekä tietoa virkistysarvot huomioivasta metsänhoidosta. Aikaa on varattu myös vapaalle keskustelulle. Tilaisuudessa mukana myös Reittien ja matkalupalveluiden Keski-Pohjanmaa -hanke.

Koronatilanteesta johtuen tilaisuus järjestetään virtuaalisesti Teams-kokouksena maanantaina 26.4.2021 klo 18-20. Tarkempi ohjelma täällä. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä tai suoraan Villelle tai Katrille.

Liity Teams-kokoukseen tästä & Ohje Teams-kokoukseen liittymiseen

Lisätietoja saat joko ville.yrjana@metsakeskus.fi (050 3460 722) tai katri.kulkki@kpedu.fi (044 7250 633).

 

Luontomatkailua yksityismetsissä - keskustelutilaisuus yrittäjille 8.4.2021

Kutsumme matkailuyrittäjät kuulemaan uudesta luontomatkailun edistämishankkeesta sekä keskustelemaan luontomatkailusta yksityismetsissä. Tavoitteena on kartoittaa yrittäjien tarpeita aiheeseen liittyen sekä ideoida uusia tapoja tehdä yhteistyötä metsänomistajien kanssa. Mukana myös Reittien ja matkalupalveluiden Keski-Pohjanmaa -hanke. 

Koronatilanteesta johtuen tilaisuus järjestetään virtuaalisesti Teams-kokouksena torstaina 8.4.2021 klo 10-12. Kokoukseen pääset liittymään tästä linkistä: https://bit.ly/311t3t4  Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ohje Teams-kokoukseen liittymiseen.

Lisätietoja saat joko ville.yrjana@metsakeskus.fi (050 3460 722) tai katri.kulkki@kpedu.fi (044 7250 633).

Suolampi ja rannassa kulkevat pitkospuut

Monipuolista koulutusta ja tapahtumia metsänomistajille

Hankkeen koulutukset on tarkoitettu kaikille metsänomistajille ja paikallisille luontomatkailuyrittäjille. Tavoitteena on, että metsänomistajat ovat tietoisia omien metsiensä matkailupotentiaalista ja heillä on hyvät valmiudet tehdä yhteistyötä yrittäjien kanssa. 

Hankkeen toiminta jakautuu seuraavien teemojen alle:

1. Lisätään metsänomistajien tietoisuutta uusista ansaintamahdollisuuksista. Luontomatkailuun ja hyvinvointipalveluiden tuottamiseen osallistuminen on suurimmalle osalle metsänomistajista uusi asia. Tiedotetaan aiheesta mahdollisimman laajasti, jotta saadaan kiinnostuneet metsänomistajat osallistumaan hankkeen koulutuksiin.

2. Koulutetaan aiheesta kiinnostuneita metsänomistajia. Koulutuksen myötä metsänomistajat ovat tietoisia omien metsiensä matkailupotentiaalista ja heillä on hyvät valmiudet tehdä yhteistyötä luontomatkailu- ja hyvinvointiyrittäjien kanssa.

3. Edistetään metsänomistajien ja alueella toimivien yrittäjien verkostoiumista ja yhteistyötä. Yksityismetsissä toimiminen vaatii metsänomistajien ja yrittäjien välistä yhteistyötä. Hankkeen koulutuksissa ja muissa tilaisuuksissa metsänomistajat ja yrittäjät tutustuvat toisiinsa ja toistensa yritystoimintaan.

 

Hankkeen tilaisuudet ja koulutukset käynnistyvät kevään 2021 aikana. Tarkemmat aikataulut ja ohjelmat julkaistaan näillä sivuilla sekä Kpedun ja Metsäkeskuksen somekanavissa.