Luova Kampus

 

Metsäkonesimulaattori

Turvallista ja taloudellista metsäopetusta uuden metsäkonesimulaattorin avullaKomatsu metsäkonesimulaattori ja opettaja Joonas Tuikkanen

Luova Kampus 2020 -hankkeen ansiosta Kannukseen saapui toukokuussa 2020 uusi Komatsu KF500 metsäkonesimulaattori. Uusi simulaattori mahdollistaa opiskelijoille turvallisen, taloudellisen, monipuolisen ja vuorovaikutteisen oppimisympäristön metsäkoneen käytön opiskelun aikana. Komatsu KF500 –simulaattori on varustettu ajo- ja hakkuukoneohjelmistolla, mikä mahdollistaa molempien työlajien harjoittelun.

Metsäopettaja Joonas Tuikkanen: Metsälle tuoksuvat terveiset Kannuksen toimipaikasta!

Komatsu KF500 esite

 

Monitoimisimulaattori

Simulaattori pienentää käyttökustannuksia ja ympäristörasitusta maatalousopetuksessa Tenstar_simulaattori_300px

Kesäkuussa 2020 Kannuksen toimipaikkaan saapui Tenstar monikäyttösimulaattori, joka on yksi Luova Kampus 2020 -hankkeen investoinneista. Simulaattorilla voidaan harjoitella useiden työkoneiden  käyttöä, vaihtoehtoina ovat mm. traktori ja peräkärry, kaivinkone, pyöräkuormaaja ja kurottaja. Tenstar simulaattorissa on kolme pystynäyttöä edessä ja yksi vaakanäyttö takana. Alhaiset investointi- ja käyttökustannukset ja minimaalinen ympäristörasitus ovat lisähyötyjä, jotka tekevät simulaattorista loogisen valinnan opetuskäyttöön. Simulaatio-opetus on tehokas, turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa hankkia osaamista.

Tenstar simulaattorin esite

Katso video traktorin koeajolta

 

Ravi- ja ratsastusimulaattorit

Kaustisen toimipaikan ratsastus- ja ravisimulaattoritSimulaattorit parantavat opiskelijoiden ja hevosten turvallisuutta  

Kaustiselle hankituilla simulaattoreilla voi harjoitella sekä ratsatusta että kärryillä ajoa ja monté-ratsastusta. Simulaattorilla esim. ratsastajan istuntaa voidaan korjata vierestä neuvoen ja tehdä kuntoharjoittelua. Simulaattorit on valmistanut englantilainen yritys Racewood Ltd. Ratsastussimulaattoreita on Suomessa muutama, mutta ravisimulaattoria ei ole aiemmin ollut käytössä Suomessa. Simulaattorit saapuivat Kaustiselle huhtikuun puolivälissä 2021.

Toimipaikkapäällikkö Sirpa Puusaari: Harjoittelu simulaattorilla antaa opiskelijalle valmiuksia toimia hevosen kanssa

Racewood Ltd:n kotisivut

Katso video ravisimulaattorilla tehdystä monté-harjoituksesta

YLE: Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta

Maaseudun tulevaisuus: Suomen ensimmäinen monté-simulaattori auttaa välttämään vaaratilanteita

 

 

Kannuksen toimipaikan pieneläinvastaanotto ulkoa päinPieneläinvastaanoton laitteet

Pieneläinvastaanotto osaksi opetus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa

Verianalysaattorilla ja hematologian analysaattorilla voidaan määrittää eri eläinlajien veriarvot ja täydellinen verenkuva automaattisesti ja lyhyessä ajassa. Anestesialaitteiston avulla pieneläimille voidaan tehdä turvallisesti nukutusta vaativia toimenpiteitä ja lisäksi laitteisto soveltuu myös elvytykseen. Röntgenlaitteistolla voidaan kuvata kaikkien pieneläinten luiden lisäksi jänteet, lihakset ja sisäelimet. 

Kirsi Leppikorpi: Keski-Pohjanmaan Ammattiopiston Kannuksen yksikön pieneläinvastaanotto

Video pieneläinklinikan someavajaisista