Hyvä metsänhoito on ilmastoteko

Kotimetsä

  • Leader-k60px
  • Pirityiset-k60px
  • Rieska-k60px
  1. Etusivu
  2. Projektitoiminta
  3. Kotimetsä
  4. Tapahtumat

Hankkeen järjestämät tapahtumat

 

10.5.2021 Lasten puulajipolku Lehtorannassa

Lehtoranta on Kpedun omistama kiinteistö Kannuksessa Lestijoen varressa. Kiinteistöllä on puulajipuisto, johon tehtiin metsäaiheinen polku varhaiskasvatuksen lapsille & lapsiperheille. Puulajipuistossa löytyy seitsemän puulajin kohdalta kuva puulajista saatavista erilaisista tuotteista sekä QR-koodi, josta pääsee katsomaan lyhyen puulajista kertovan videon. Kolme varhaiskasvatuksen ryhmää Takalon, Lastentalon ja Riihihovin päiväkodeista (noin sata lasta ja parikymmentä aikuista) ehtivät käydä tutustumassa polkuun ennen koronatilanteen pahenemista. Polku avattiin toukokuun lopulla kaikkien kiinnostuneiden käyttöön ja polkua voivat käydä vapaasti kiertämässä esim. perheet. 

Polun suunnittelvat ja toteuttivat yhdessä Kpedun hankkeet Kotimetsä ja Polku maaseudulle, Kannuksen kaupungin askeleita hyvinvointiin -hanke sekä Keski-Pohjanmaan liikunta ry.

Kuvia Lehtorannan lasten puulajipolusta

 

27.4.2021 Lasten maa- ja metsäpäivä Ollikkalassa

Kannuksesta Takalon koululta saapui 45 eka- ja tokaluokkalaista neljän aikuisen johdolla Kpedun Kannuksen toimipaikkaan tutustumaan maa- ja metsätalouteen. Vierailun aikana lapset pääsivät metsäkoneen kyytiin, kuulivat metsäopettajien kertomana metsätaloudesta, taluttivat lampaita ja silittivät koiria, katselivat alpakoita ja lehmiä sekä rakensivat ötökkähotelleja. Ja tietenkin söivät herkullisia eväitä metsäluokassa. Päivän järjestivät Polku maaseudulle ja Kotimetsä -hankkeet.

Kuvakollaasi lasten maa- ja metsäpäivästä Ollikkalan tilalla Kannuksessa

 

30.10.2020 Hyviä uutisia metsästä Himangalla

Raumankarin koululta saapui noin 70 oppilasta nelos-, kasi- ja ysiluokilta pelaamaan Seppo-peliä Meksin metsään meren rannalle. Oppilaat saivat pikaisen opastuksen kännykällä pelattavaan peliin ja pienten ja isompien oppilaiden muodostavat joukkueet kiersivät metsään sijoitetut 12 rastia. Rastin läheisyydessä avautui kännykän näytölle kysymys, johon joukkueen piti vastata. Kysymykset käsittelivät mm. metsiätaloutta, metsien monimuotoisuutta ja ilmastonmuutosta. Peli päättyi nuotiopaikalle, jossa paistettiin vaahtokarkkeja urakan päätteeksi. Peräti neljä joukkuetta sai lähes täydet pisteet reitiltä ja palkittiin pienillä metsään liittyvillä tuotteilla.

Pelaajien mielestä mukavinta tekemistä metsässä on mm. eväsretkeily, ulkoilu, leikkiminen, marjojen poimiminen ja syöminen ja majojen rakentaminen. Pelipäivän olosuhteilla saattoi olla tekemistä sen kanssa, että joukkueiden mielestä mukavinta on ulkoilla kuivissa metsissä... ;) Videopalautteen perusteella useimmat joukkueet olivat pelin jälkeen hyvillä fiiliksillä, vaikka maasto pääsi vähän yllättämään ja aika monelta kastuivat kengät matkan varrella.

Peli on auki edelleen ja sitä voivat kaikki kiinnostuneet käydä pelaamassa. Ohjeet löytyvät Materiaalit-sivulta.


Meksi200px

 

18.9.2020 Metsäpäivä Kannuksessa

Raumankarin koululta saapui vajaa 30 oppilasta opettajineen Kannukseen Pirttijärven luontopolulle. Noin 3 km kävelyn aikana metsänhoitoyhdistyksen Katri Pelto-Arvo kertoi mm. erilaisista metsätyypeistä ja kehitysluokista. Nuotiopaikalla Väli-Kannuksen metsästysseura oli tehnyt tulet valmiiksi ja kertoi evästauon lomassa metsästyksestä. Luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi tyttöjen ja poikien joukkueet ripustivat nuotiopaikan läheisyyteen kaksi linnunpönttöä. Linja-autossa katseltiin video perhosharrastuksesta ja tehtiin luontopolulla opittuihin asioihin liittyvä Kahoot-visa. Päivän päätteeksi käytiin vielä katsomassa metsätyömaata ja jututtamassa metsäkoneen kuljettajaa.

Päivän järjestelyissä oli mukana myös Polku maaseudulle -hanke.

MetsapaivaKannus

 

9.9.2020 Maatilalla tapahtuu

Polku maaseudulle -hanke järjesti Kannuksen varhaiskasvatuksen lapsille ja ohjaajille mahdollisuuden tutustua Kpedu Kannuksen toimipaikkaan. Päivän aikana 92 lasta ohjaajineen tutustui mm. koiriin ja alpakoihin, ajoi polkutraktoreilla ja kiipeili temppuradalla. Kotimetsä-hanke järjesti lapsille metsäpisteen, jossa tutustuttiin tavallisimpiin puulajeihin ja pohdittiin millaisia käpyjä missäkin puussa kasvaa. 

Vakapaiva200px

 

   
  • MhyKeskipohja-k60px
  • Kpedu-k50px