Opettajan esittely

 

Kuvassa tanssilinjan opettaja Eleni Pierides lavalla.

 

"Olen Eleni Pierides, tanssitaiteilija ja -pedagogi (120 ECTS). Paluumuutin vuonna 2016 tänne kotiseudulle, ja olen tehnyt pohjalaispitäjillä erittäin monipuolista työtä taidetanssin saralla niin opettajana kuin apurahataiteilijana erilaisissa yhteisöissä. Tällä hetkellä työni pohjautuu tanssitaiteen edistämiseen esim. vetämäni hankkeen Dance All Year Long Kokkola muodossa.

Kälviä Arts - Tanssin opinnoissa keskitymme toki taidetanssin lajiharjoitteluun, mutta ehkäpä tärkein ja keskeisin luonnehdinta kurssien sisällöille liittyy esteettisen (aistit, tunteet) olennon ja läsnäolon herättelemiseen ja tukemiseen - jonkinlaisen pehmeän esillä olon ja kokemisen tutkailuun sekä myötäelämiseen tanssin avulla. Tutkailevassa oman luovan liikkeen harjoittamisessa mikään ei ole oikeaa tai väärää, kaikki on tanssia. Pyrimme opinnoissa tasapainoon taitoharjoittelun ja oman ilmaisun vapauden välillä turvallisessa ja tiedostavassa oppiympäristössä. Teemme paljon poikkitaiteellista yhteistyötä, joka tukee kokonaisvaltaista uuden esittävän taiteen potentiaalia nykymaailmassa.

Kansanopistossa uskomme vahvasti siihen, että jokaisella on oikeus tanssia, se ei ole harvojen ja valittujen etuoikeus: kaikki saa tanssia, kaikki saa esiintyä, kaikilla on katsomisen ja kuuntelemisen arvoista 'sanottavaa'. Kaikki myös 'osaa'.

Olet sitten juuri löytänyt tanssin osana luovuuttasi, tai jo pitempään sitä lajina harrastanut, mahdut ja kuulut joukkoomme mukaan. Yhdessä maamme huippujen vierailevien tanssin opettajien kanssa tuemme sinua mahdollisissa tavoitteissa jatko-opintoja ajatellen, rakentaen sinulle myös henkilökohtaisen treeniohjelman. Tai jos haluat olla vuoden ilman tavoitteita ja tehdä täysillä omaa taidetta, tämä leikkikenttä on sinua varten odottamassa täällä."