"Valmistuttuani merkonomiksi voin tehdä monenlaisia asioita"

Yrittäjyysluokalla merkonomiksi opiskelu sopii Pinjalle

-  Yrittäjyysluokka sopii avoimille ja rohkeille, sellaisille, jotka eivät pelkää laittaa itseään likoon, olla esillä ja ottaa haasteita vastaan, kertoo Pinja.

Liiketoiminnan opintoja voi Kpedussa suorittaa usealla eri tavalla. Yrittäjyysluokan opiskelijat ovat koulussa kolmena päivänä viikossa ja työssä oppimassa kahtena päivänä. Toisena opiskeluvuonna opiskelijat osallistuvat Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja perustavat oman NYT-yrityksen.

Pinja Huhtala on ehtinyt olla useammassa työssäoppimispaikassa merkonomiopintojensa aikana. Ensimmäisenä vuonna Pinja työskenteli Café Kahvipuussa, jonka jälkeen hän on ollut Kauppakeskus Chydeniassa tekemässä somesisältöjä. Tapahtumia tuottavassa Rohki Eventsissä Pinja on ollut vasta muutaman päivän ja työtehtävät ovat sujuneet hyvin.

-  Hyvin täällä on Pinjalla mennyt, vastahan hän on aloittanut ja nyt jo ehtinyt tehdä TikTokkiin sisältöä ja suunnitella Rohki Eventsille somesisältöjä, sanoo Rohki Eventsin markkinointipäällikkö Anne Linnanmaa iloisesti.

2006 vuonna syntynyt Pinja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tottua kokouksiin ja tutustua moneen työyhteisöön.

- Olin tottunut jo Chydeniassa siihen, että työpaikoilla on paljon kokouksia. Täällä Rohkilla olen oppinut myös käymään säännöllisesti kahvitunneilla. Parasta täällä on työkaverit, vapaus ideoida ja kannustava ilmapiiri, toteaa Pinja hymyillen.

 

Pinja Huhtala työssäoppimassa Rohki Eventsillä

 

- Opintojen aikana on hyvä mahdollisuus saada kontakteja. Olen huomannut, että osaamiselleni on kysyntää. Olen nyt tehnyt paljon somea ja olen nyt saanut kesätyötarjouksen sometehtävien pariin. Perustin viime vuonna oman toiminimen, Mediatalo Huhtalan, ja voin laskuttaa työstä myös toiminimellä, kertoo Pinja.

Lähtipä Pinja valmistumisen jälkeen mihin suuntaan tahansa, hän on saanut hyvää kokemusta, osaamista, itsevarmuutta ja uskallusta tehdä töitä. Liiketoiminnan opinnot ovat siten hyvä pohja monenlaisille urille. 

-  Valmistuttuani merkonomiksi voin tehdä monenlaisia asioita, opinnot eivät rajaa tekemistäni vain johonkin yhteen hommaan. Voin hyvin lähteä myös jatko-opiskelemaan. Minulla on ajatuksena, että valmistuttuani menisin inttiin, ja sen jälkeen hakisin poliisikouluun. Myös työt sosiaalisen median parissa kiinnostavat, tuumaa Pinja.

Mikäli sinua kiinnostavat opinnot liiketoiminnan alalla ja olet nuori peruskoulun päättävä, hae meille yhteishaussa. Meille voi hakea myös jatkuvassa haussa ja opinnot voi suorittaa myös työn ohessa oppisopimuksella.

Kuvat ja teksti: Eeva Huotari