"Ei se opiskelu vaikeaa ole, ellei siitä tee vaikeaa"

Yrittäjille ja henkilökunnalle lisää osaamista oppisopimuskoulutuksena

Kaustisella siivouspalveluyrittäjänä toimiva Irmeli Hartikainen hakee koulutusta sekä itselleen että työntekijöilleen oppisopimuskoulutuksena. Irmeli on koulutukseltaan toimitilahuoltaja, siivousteknikko, ammatillinen opettaja ja tuoreimpana taskussa on suoritettu yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Irmeli suoritti tutkinnon omassa yrityksessään yrittäjän oppisopimuskoulutuksena. 

- Kaikista käymistäni koulutuksista on ollut minulle hyötyä, Hartikainen toteaa. 

Yrityksen pitää kasvaa - oppisopimuksella eväät kasvuun 

Oikeastaan Irmelin Cleaning Design on kasvanut rakkaudesta. Vuosituhannen vaihduttua Irmeli tapasi Esan, joka opiskeli laitoshuoltajaksi ja oli kiinnostunut samoista asioista mitä hän. 

- Esalla oli kokemusta yrittämisestä ja siihen saakka olin tehnyt tätä yksin. Homma helpottui huomattavasti. 

Irmeli oli palkannut ensimmäisen työntekijän Cleaning Designiin vuonna 1999 ja Esan tultua mukaan, tuli yrityksestä osakeyhtiö. Vuonna 2003 yritys työllisti neljä-viisi työntekijää, mutta nyt työntekijöitä on jo 30. Cleaning design kouluttaa henkilöstään oppisopimuskoulutuksena aktiivisesti. 

- Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suoritimme Esan kanssa yhdessä oppisopimuskoulutuksena. Ei se opiskelu vaikeaa ole, ellei siitä tee vaikeaa, Hartikainen sanoo. 

Opiskelu oli pariskunnalle yhteinen harrastus. Esa teki erikoisammattitutkinnon tutkintotilaisuuden  yrityksen taloudesta ja Irmeli prosessien kehittämisestä. Hartikainen pitää erikoisammattitutkinnon suorittamisen parhaana antina oivalluksia, joita kouluttajat saivat opiskelijoista irti. Tärkeintä oivallusta toteutetaan jo: 

- Tavoitteena on lähivuosina kasvattaa toimintaa edelleen, Hartikainen kertoo.

- Hartikaisen Cleaning Design on malliesimerkki yrityksen henkilöstön ja yrittäjien itsensä osaamisen kehittämisestä tavoitteellisesti, sanoo oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo.