"– Koulutuksessa parasta oli vertaistuki."

Yrittäjän ammattitutkinnosta verkostoja ja vauhtia yritystoimintaan

Kälviäläinen Sini-Maaria Niku on nyt parin vuoden ajan kasvattanut digitaaliseen markkinointiin erikoistunutta mainostoimistoaan Niku Creativea. Usean vuoden ajan Sini-Maaria oli ehtinyt toimia erilaisissa viestintä- ja mainosalan tehtävissä ennen kuin aika kokopäiväiselle yrittämiselle oli sopiva.

Syksyllä 2014 Sini-Maaria aloitti opiskelut yrittäjän ammattitutkinnossa. Pari iltaa viikossa oli helppo varata kalenterista lähiopinnoille.

– Opiskelu oli mukavaa. Koulutuksessa korostuivat sosiaaliset kontaktit ja oli mukavaa keskustella muiden yrittäjien kanssa, Sini-Maaria kertoo.

Koulutukseen osallistujien toimialat vaihtelivat laidasta laitaan. Sini-Maaria arvosti sitä, että koulutuksessa sai tutustua eri alan yrittäjiin.

– Koulutuksessa parasta oli vertaistuki. Vain toiset yrittäjät voivat tietää, mitä yrityksen pyörittäminen oikeasti on. Pidämme opiskelijoiden kanssa edelleen yhteyttä ja tapaamme toisiamme yrittäjille tarkoitetuissa tapahtumissa.

Sini-Maaria kokee saaneensa koulutuksesta hyvin sparrausta muun muassa tuotteistamiseen. Nyt hänellä on verkkosivuillaan tarjolla potentiaalisille asiakkaille erilaisia kokonaisuuksia; aloittaville yrittäjille omansa ja räätälöidyn nettisivun ostajalle suuntaa antava hinnasto.

– Nykyään jokaiselta yritykseltä on löydyttävä internetsivusto. Pienille ja keskisuurille yrityksille on pystyttävä tarjoamaan laadukkaita mutta samalla kohtuuhintaisia ratkaisuja. Tähän kysyntään Niku Creative vastaa.

Kirjanpitoon keskittyvistä illoista Sini-Maaria tunsi myös saaneensa paljon.

– Vaikka yrittäjä ei kirjanpitoa itse tekisikään, pitää taloudestaan olla perillä.

Niku Creative ehti yrittäjyysopintojen aikana löytää hyvän suunnan toiminnalleen ja yrityksen palvelut ovat olleet kysyttyjä.

Tutustu Niku Creativen sivuihin >>
Niku Creativen Facebook-sivut >>