"Suosittelen työnohjausta ihan jokaiselle yrittäjälle"

Työnohjauksesta potkua arkeen

Kokkolalainen Tiina Suni on tehnyt niin pitkän ja laajan työuran, että siitä riittäisi jaettavaksi muillekin. Viimeisimpinä listassa ovat muun muassa kahdeksan vuoden pesti Hätälän myyntipäällikkönä, media-alan yrittäjänä sekä työ mainos- ja viestintätoimistossa.

Lopulta hän koki haluavansa muutosta elämään, ja päätti perustaa kauan haaveilemansa kahvilan. Tarjolla oli valmis paikka Kokkolan keskustassa, jonka irtaimiston ja liiketoiminnan hän osti vuonna 2017. Nimeksi tuli Café Stiina.

– Tämä oli vähän hullu idea, sillä en tiennyt alasta juurikaan, Suni toteaa nauraen.

– Minulle mieluisaa on ollut tuottaa ihmisille hyvää mieltä, ja olen aina tykännyt touhuta keittiössä. Siitä se sitten lähti, hän selventää.

Yrittäjän arki on vuosien varrella tullut Sunille tutuksi. Koronavuosien aiheuttamat epävarmuudet ovat nakertaneet ja jaksaminen on ollut aika ajoin koetuksella. Siksipä Suni päätti tarttua Pienyritykset nousuun! -hankkeen tarjoamiin palveluihin.

– Viime vuodet ovat olleet haasteellisia meidänkin alallamme. Kun hankkeen asiakkuusvastaava Johanna Kaunisvesi kävi kertomassa hankkeesta ja siitä, miten yrittäjä voi siitä hyötyä, päätin lähteä mukaan. Minua kiinnosti jo siinä vaiheessa erityisesti hyvinvointipalvelut sekä tarjolla oleva työnohjaus, Suni toteaa.

Hanke järjesti Sunille kaksi henkilökohtaista työnohjauskertaa Konstituutti Oy:n asiantuntijan kanssa. Suni kertoo olleensa aluksi skeptinen etäyhteyksin järjestettyjä ohjauksia kohtaan, mutta toteaa ilokseen olleensa väärässä ennakkoluuloineen.

– Keskustelu soljui todella hyvin alusta lähtien, vaikka emme tavanneetkaan kasvokkain. Ohjaaja sai nopeasti kiinni asioista, joista hänelle kerroin. Kävimme läpi yrittäjänä toimimisen haasteita. Sain itse määritellä, mihin työn osa-alueisiin toivon näkemyksiä ja ohjausta. Työnohjaus vahvisti itsetuntemustani ja antoi muun muassa itsensä johtamiseen sellaisia palikoita, joita olen voinut hyödyntää omassa arkityössäni.

– Yrittäjänä sitä jää monesti hyvin yksin tiettyjen asioiden kanssa, joten oli ihanaa päästä keskustelemaan niistä ulkopuolisen mutta osaavan henkilön kanssa. Suosittelen työnohjausta ihan jokaiselle yrittäjälle, ja sitähän voi myös hyödyntää koko työyhteisössäkin, Suni vinkkaa.

Haluatko mukaan Pienyritykset nousuun! -hankkeeseen? Paikkoja on vielä vapaana alueen yrityksille! Ota yhteyttä projektipäällikkö Kirsi Palomäkeen, 040 807 3553 tai asiakkuusvastaava Johanna Kaunisveteen, 040 8073 664.

Lue lisää hankkeen tarjoamista palveluista ja toimenpiteistä: https://www.kpedu.fi/pienyritykset-nousuun/hankkeen-toimenpiteet

Kuva: Eeva Huotari