"Mietin kauan, että uskallanko hakea"

Tuleva metsäalan ammattilainen

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

– Mietin kauan, että uskallanko hakea. Minua jännitti ajatus siitä, että alalla ei ole kovinkaan paljon naisia. Iskä kannusti sanomalla, että kaikki voivat mennä mille alalle haluavat, ettei tarvitse miettiä mikä voisi olla naisten ja mikä miesten ala.

Katariina kertoo päässeensä yhdeksännellä luokalla tutustumaan Kpedun Kannuksen toimipaikkaan, ja tuon tutustumiskäynnin aikana kiinnostus alaa kohtaa kasvoi yhä suuremmaksi, ja niin oli valinta selvä.

Kuvassa metsäalan opiskelija Katariina Rautio poseeraa koivuun nojaten päällään metsurin varusteet.

– Saimme kuulla mitä kaikkea alan opintoihin kuuluu, ja kävimme samalla reissulla tutustumassa myös asuntolaan ja opiskelutiloihin.

Nyt on opintoja takana kolmisen viikkoa, ja hyvin menee. Katariina kertoo olevansa neljätoistahenkisen luokan ainoa tyttö, mutta se ei haittaa yhtään.

– Maatalouspuolelle tuli yksi kaveri Merijärveltä ja hänen kanssaan asumme samassa asuntolakämpässä. Koulupäivien jälkeen käymme yleensä lenkillä tai kutsumme porukkaa kahville.

– Kannustan muitakin hakeutumaan alalle, jos yhtään kiinnostaa. Hyvin täällä pärjää, Katariina toteaa hymyillen.

Kuvat: Sanna