"Olen koulussa ollessani lisäksi selvittänyt asioita liittyen esimerkiksi yrityksen perustamiseen"

Tuleva kahvilanomistaja

16-vuotiasta Ronja Höglandia voidaan tulevaisuudessa kutsua kahvilanomistajaksi. Näin uskaltaa sanoa, sillä unelma siitä on kulkenut hänen mukanaan jo lapsesta lähtien. Ensimmäinen ajatus omasta kahvilasta heräsi jo viisivuotiaana, ja kymmenvuotiaana olivat lukkoon lyötyinä jo nimi ja logokin.

Alan valinta ei täten ollut kovinkaan hankala tehtävä yhdeksännen luokan jälkeen, ja niinpä Ronja päätyi opiskelemaan ravintola- ja cateringalaa.

– Nyt on käynnissä jo toinen lukuvuosi, ja tosi kivaa on ollut. Meillä on hyvä luokka ja hyvät opettajat, joten olen kyllä viihtynyt.

Kuvassa ravintola- cateringalan opiskelija Ronja Högland poseeraa tarjoilijan vaatteissa viinilasien kera ravintola Kokkolinnan edustalla.

 

Päämäärätietoinen Ronja kertoo vieneensä omaa unelmaansa eteenpäin koulunpenkillä, ja suunnitelleensa jo muun muassa omassa kahvilassa tulevaisuudessa myytäviä tuotteitakin.

– Olen koulussa ollessani lisäksi selvittänyt asioita liittyen esimerkiksi yrityksen perustamiseen, hän kertoo. 

Mukavista ja vaihtelevista koulupäivistä nauttiva Ronja saa arkeensa vaihtelua myös kaksoistutkinto-opintojen myötä. Lukio-opinnot hän halusi ottaa ammattiopintojen rinnalle omaksi turvaksi.

– Tykkään opiskella muitakin aineita, ja halusin myös varmistua siitä, että pääsen varmasti hyviin töihin tulevaisuudessa, jos tämä ala ei olisikaan ollut minulle se oikea. Nyt olen kyllä varmistunut siitä, että tämä on minun tulevaisuuteni ammatti, Ronja kertoo hymyillen.

Kuvat: Sanna Tamminen