"Viestintäalan koulutuksen ansiosta työtehtävätkin ovat pikku hiljaa laajentuneet."

Kouluttautuminen laajensi työnkuvaa

Keski-Pohjanmaan liitossa suunnittelijana työskentelevä Tiina Harjunpää kertoo, että on aina tykännyt kouluttautua ja kehittää osaamistaan. Liiketalouden tradenomiksi aikanaan opiskellut Harjunpää päätti lähteä uudelleen koulun penkille opiskelemaan media-alaa. 

Uutta sytykettä työhön

Graafinen ala on kiinnostanut Harjunpäätä pienestä pitäen ja hän oli opetellut graafista suunnittelua itsenäisesti jo ennen koulutusta. Media-alan koulutus on sisällöltään hyvin monipuolinen, joten koulutus opetti Harjunpäälle paljon myös uutta.

– Sain paljon tärkeää oppia esimerkiksi painotuotteiden valmistamiseen. Uutena juttuna tulivat videotuotanto ja valokuvaus, johon olen syttynyt yllättävänkin paljon.

Harjunpää tekee työssään hankkeiden ja maakunnallisten strategioiden suunnittelua. Viestintäalan koulutuksen ansiosta työtehtävätkin ovat pikku hiljaa laajentuneet.

– Aika nopeasti töissäkin huomattiin, mitä kaikkea pystyn tekemään myös viestintään liittyen. Muiden töiden ohella olen tehnyt esimerkiksi sähköisen uutiskirjeen, tapahtumien ja seminaarien lehti-ilmoituksia ja esitteitä, taittanut maakuntastrategian, ja kehittänyt meidän Facebook- ja Instagram-sivujamme. Työnantaja ja työkaverit ovat suhtautuneet opintoihini todella kannustavasti ja innostuneesti alusta asti, mistä olen tosi kiitollinen, Harjunpää kertoo.

Jokainen tekee tavallaan

Vaikka Harjunpäästä suorastaan huokuu into alaa ja itsensä kehittämistä kohtaan, täytyy iltaopiskelun työn ohella olla silti raskasta. Vai kuinka?

– Minun mielestäni on ennen kaikkea omasta innosta ja harkinnasta kiinni, kuinka täysillä panostaa opiskeluun. Jotkut tutummat osiot tuntuivat helpommilta ja niistä sai enemmän irti, mutta toisaalta uusien asioiden oppiminen tuo mahtavaa lisämaustetta arkirutiineihin. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin osaa valita omat juttunsa. Ainakaan minun kohdallani opiskelu ei lopu vielä tähän. En varmaan ikinä lopeta uusien asioiden opettelua! Harjunpää päättää.


Kiinnostuitko mahdollisuudesta kehittää omaa osaamistasi työn ohessa? Haku koulutukseen käynnissä juuri nyt! Lue lisää ja hae mukaan: 
http://www.kpedu.fi/mediamat