"– Teen mieluiten asioita käsin"

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Kokkolalainen Aleksi Rajala hyppäsi vauhdista keväällä 2016 mukaan tammikuussa alkaneeseen talotekniikan perustutkinnon opiskelijaryhmään. Kyseessä oli Kpedun ensimmäinen putkiasentajien koulutus aikuisille. 

Työmiehelle uutta oppia

Rajalalla on takanaan koneistajan tutkinto, mutta on ollut ajoittain lomautettuna työstään, joten töiden jatkuvuus on hänelle tärkeää. 
– Teen mieluiten asioita käsin, Rajala kertoo. 
Rajala pitää talonrakennusalaa hyvänä täydennyksenä kone- ja metallialan opintoihinsa. Putkiasentajien aikuisryhmä on tehnyt kevään aikana erilaisia IV-mittauksia sekä lisäksi ryhmä on ollut ammattiopistolla tekemässä vanhan asuntolan purkutöitä. Koulutusyhtymän omat kiinteistöt ovatkin hyviä oppimiskohteita opiskelijoille. 
Tärkeintä Rajalalle on työn tekeminen, mutta myös uuden opiskelu ja yhtenä osa-alueena käyttövesiasennukset ovat olleet mieluisia. Tulevaisuus on Rajalalle vielä avoin, mutta kesän hän aikoo vielä viettää 4- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. – Saapa nähdä, olenko viiden vuoden päästä yrittäjänä tällä alalla, hän pohtii ja arvelee, että Kokkolan alueella monet putkiasentajat ovat pienyrittäjiä.