"Yksi mielenkiintoisimmista asioista on ollut robottien parissa työskenteleminen."

Jääkiekkoa ja opiskeluhommia

Kalajoelta kotoisin oleva Santtu Manninen päätyi Kokkolaan opiskelemaan sähkö- ja automaatioalaa kaverin vinkkaamana. Myös LVI-ala olisi kiinnostanut, mutta opiskelupaikka aukesi lopulta sähköpuolelle. Nyt mielenkiintoisia opintoja on takana pian kaksi vuotta.

-Opiskelu on yllättänyt positiivisesti. Olen tykännyt tosi paljon siitä, että saamme koko ajan tehdä käsillä jotain. Jouten ei tarvitse koskaan istua, Manninen kiittelee.

Hän kertoo, että opiskelupäiviin sisältyy niin johtojen asentamista kuin tietokoneella ohjelmoimistakin. Yksi mielenkiintoisimmista asioista on ollut robottien parissa työskenteleminen.

-Olemme esimerkiksi saaneet ohjelmoida robotit tekemään jotain tiettyjä liikkeitä, tai kirjoittamaan omat nimemme tussilla, Manninen kertoo.

Kahden kaverin kanssa kimppakämpässä Kokkolan keskustan liepeillä asuva Manninen kertoo arjen olevan melko kiireistä, sillä opiskelujen lisäksi arkea rytmittää jääkiekkoharrastus. Kiekkoa hän pelaa tätä nykyä Pietarsaaren Jeppiksessä, ja harjoituksia on neljästi viikossa - viikonloput puolestaan täyttyvät peleistä.

Tällä hetkellä jääkiekko on vielä harrastus, mutta unelmana siintää pelaaminen Liigassa. Opiskelut ovat kuitenkin Mannisen ensimmäisenä prioriteettina.

-Olisi hienoa, jos saisin edetä jääkiekon parissa, mutta haluan myös opiskella itselleni ihan tavallisenkin ammatin. Valmistumisen jälkeen aion suunnata ammattikorkeakouluun jatkamaan opintojani insinööriksi, Manninen kertoo suunnitelmistaan.

Niinä hetkinä, kun kaverukset ehtivät viettämään yhdessä aikaa vuokra-asunnossaan, kuluu aika siivouksen ja ruoanlaiton parissa.

-Yleensä teemme jokainen omat ruokamme, mutta joskus herkuttelemme yhdessä esimerkiksi pitsan tai tortillojen kera, Manninen kertoo.

Kun asunto on siisti, opiskelut ja harrastukset hoidettu ja nälkä taltutettu, koittaa aika rentoutumisen. Silloin aukeaa joko Netflix tai tietokonepelit.

-Meillä kuluu aika ihan mukavasti, Manninen kertoo hymyillen.

 

Kuva: Eeva Huotari