"Opiskelemaan lähteminen oli yksi parhaista tekemistäni päätöksistä"

"Saan tehdä kaikkea, mikä tuntuu mukavalta"

Viitisentoista vuotta hotelli- ja ravintola-alalla työskennellyt Mia Sumell oli jo pitkään tiennyt, että kyseinen ala ei ole hänen loppuelämänsä juttu. Alan töistä oli kuitenkin vaikea irtaantua, sillä töitä riitti ja osaamistakin niihin oli kertynyt vuosien varrella roppakaupalla. 

Töiden ohella hän oli jo vuonna 2016 kouluttautunut oppisopimuksella taloushallinnon merkonomiksi, ja opiskelujen jatkaminen oli ollut suunnitelmissa siitä lähtien. 

Vuonna 2018 Sumell perusti neuleohjeita valmistavan yrityksen. Idea palveluntarjonnan laajentamiseksi myös media-alan töihin heräsi vuosi tai pari myöhemmin. Ensimmäisen askeleen sitä haavetta kohti Sumell otti vuonna 2020, kun hotelli- ja ravintola-ala koki koronan vuoksi kovia kolauksia. Hän oli jo pitkään silmäillyt Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämää media-alan koulutusta, ja päätti vihdoin hakeutua siihen. 

– Onnekseni pääsin sisään, ja opinnot alkoivat syksyllä 2020. Pitkän työrupeaman jälkeen oli mielenkiintoista siirtyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Opettajat ottivat meidät kaikki hyvin vastaan, ja ottivat hienosti huomioon myös meidän kiinnostuksemme kohteet. Minua kiinnostavat muun muassa valokuvaus, kuvankäsittely, julkaisugrafiikan tekeminen sekä animaatiotyöt – ja näihin kaikkiin sain panostaa opintojen aikana, Sumell kiittelee.

Kuvassa media-alalta valmistunut Mia Sumell poseeraa  työhuoneellaan.

 

Keväällä 2022 valmistuneen Sumellin haave yrityksensä toiminnan laajentamisesta on toteutunut, ja nyt Kokkolan Hagströmin kulmassa sijaitsevassa työtilassa valmistuvat sekä neuleohjeet että media-alan työt. 

– Teen valokuvausta, verkkosivujen toteutusta, graafista suunnittelua ja paljon muuta. Olen koko ajan korvat höröllä kuuntelemassa asiakkaiden tarpeita. Saan tehdä kaikkea, mikä tuntuu mukavalta. Opiskelemaan lähteminen oli yksi parhaista tekemistäni päätöksistä, hän toteaa hymyillen. 

Kiinnostuitko media-alasta? Tutustu avoimiin media-alan koulutuksiin osoitteessa kpedu.fi/media-ala