"RekryKoulutus on nopea väylä vakituiseen työsuhteeseen"

RekryKoulutus on nopea väylä uudelle uralle

Kokkolalaisen Linex-Boat Oy:n siistillä kokoonpano-osastolla käy rauhallinen kuhina. Veneenrakentajat pakertavat omissa vastuutehtävissään ja kohtaavat välillä kollegoitaan keskellä kokoonpanohallia sijaitsevalla työkalu- ja tarvikeosastolla. Kansainvälisillä markkinoilla operoiva Linex-Boat Oy valmistaa 8-15 metrisiä moottoriveneitä, joita myydään noin kahteenkymmeneen maahan. Yrityksen toimitusjohtaja Simon Lindkvist kertoo, että venealalla on vauhti päällä, ja töitä riittää.

– Alueellamme on useita venealan yrityksiä ja kun veneenrakentamisen taidon kerran oppii, on työllistymismahdollisuuksia vastassa valtavasti, kertoo Simon innostuen.

 Linex-Boat Oy on kouluttanut 15 vuoden aikana yli 100 työntekijää RekryKoulutuksen kautta ja kaikki heistä ovat napanneet itselleen vakituisen työsuhteen. Työntekijät ovat tulleet taloon moniin erilaisiin tehtäviin aina veneen laminoinnista ja leikkaamisesta kasaukseen ja loppukokoonpanoon sekä sähkö- ja moottoritöiden pariin. RekryKoulutuksen avulla uuden ammatin voi opiskella töitä tehden ja työllistyä noin kahdeksan viikon mittaisen koulutusjakson jälkeen suoraan yritykseen.

– Koulutuksesta hyötyvät sekä työnhakija että työnantaja. Molemmat osapuolet voivat helposti ja kevyesti todeta, sopiiko työ hakijalle. RekryKoulutus on nopea väylä vakituiseen työsuhteeseen eikä ennakkotietoja tai -taitoja tarvita, toteaa Lindkvist.

Kuvassa yrittäjä Simon Lindkvist poseeraa tuotantohallissa istuen.

 Yksi Linex-Boatille RekryKoulutuksen kautta tullut on Miika Kallioinen, joka työskentelee nykyisin hyttikokoonpano-osaston esimiehenä eli ”kymppinä”, kuten Linex-Boatilla sanotaan. Kallioinen tuli Linex-Boatille töihin liki 16 vuotta sitten.

– Tulin taloon kaverin vinkkaamana. Olimme molemmat opiskelleet sähköasentajiksi ammattikoulussa, eikä oman alan töitä löytynyt heti valmistumisen jälkeen, joten hakeuduin töihin RekryKoulutuksen kautta, kertoo Kallioinen.

Myös Marjo Okkonen on tullut venetehtaalle töihin RekryKoulutuksen kautta. Okkonen toteaa, että entinen ilta- ja viikonloppupainotteinen työ alkoi tuntua raskaalta, ja säännöllinen työaika houkutti.  Alanvaihto onnistui helposti RekryKoulutuksen avulla.

– Käytäntö opettaa kaikista parhaiten, sanoo Okkonen ja jatkaa, että RekryKoulutus sopii henkilölle, joka haluaa päästä heti työn touhuun ilman koulun penkillä istumista.

Nyt Okkonen on paiskinut töitä reilun kuuden vuoden verran Linex-Boatilla, ensin laminointiosastolla ja sittemmin kokoonpanon puolella mattoja ja nahkoja veneisiin asentaen.

Linex-Boatilla vallitsee hyvä ja lupsakka yhteishenki, siitä kielivät myös yrityksessä tehdyt pitkät työurat. Töitä tehdään sekä yksin että yhdessä ja toinen toista opettaen. Työt tehdään ripeästi, mutta aina tarkkuutta noudattaen – onhan työn alla luksusjahti! 

Kuvassa työntekijä Marjo Okkonen poseeraa tuotantohallissa töitä tehden. Kuvat: Eeva Huotari