"En voi olla muuta kuin tyytyväinen"

Rekrykoulutuksen avulla vakituiseen työsuhteeseen

Puutarhurina usean vuoden ajan työskennellyt Leena Alasirniö päätti keväällä 2022, että on aika kokeilla jotain ihan uutta. Alasirniö oli jo aikaisemmin seurannut vierestä, kuinka hänen miehensä oli onnistuneen rekrykoulutuksen myötä työllistynyt venealalle, ja päätti seurata hänen jalanjäljissään.

Bongasin sopivan rekrykoulutuspaikan TE-palveluiden sivuilta, ja maaliskuussa 2022 alkoi rekrykoulutus pintakäsittelyalan yrityksessä, Blaxar Oy:ssä.

– Parin kuukauden mittaisen rekrykoulutuksen aikana sain työkavereilta hyvän perehdytyksen tähän työhön, ja jo koulutuksen alkupuolella sain ilokseni kuulla, että olen tervetullut jäämään, jos niin haluan. Niinpä allekirjoitimme vakituisen työsopimuksen heti kahden kuukauden mittaisen rekrykoulutuksen päätyttyä, Alasirniö iloitsee.

Kuvassa Blaxar Oy:lle työllistynyt Leena Alasirniö poseeraa nojaten tuotantohallin ovenkarmiin.Vaikka Alasirniöllä olikin jo aikaisempaa kokemusta käsillä tekemisestä, oli hyppäys puutarha-alalta pintakäsittelyalalle silti suuri. Raskaspintakäsittelyä vaativien tuotteiden parissa nykyisellään työskentelevä Alasirniö on iloinen siitä, että uskalsi hypätä uudelle alalle.

– Päivät ovat monipuolisia, ja pääsen työskentelemään monenlaisten tuotteiden parissa. Tuotantolinjalla liikkuu esimerkiksi meriteollisuuteen ja muihin teollisuuden aloihin liittyviä tuotteita. Päivät ovat hyvin vaihtelevia. Hyvien työkavereiden ansiosta pääsin nopeasti hommaan kiinni.

Alasirniö kiittelee rekrykoulutuksen tuomaa mahdollisuutta ja toteaa sen olevan toimiva tapa työllistyä.

– Onhan se mahdottoman hyvä fiilis, kun sain vakituisen työpaikan näin mukavassa ja leppoisessa työyhteisössä. En voi olla muuta kuin tyytyväinen, hän toteaa hymyillen

Kuvassa Blaxar Oy:lle työllistynyt Leena Alasirniö poseeraa tuotantohallin sisällä kameralle hymyillen.Kuvat: SannaKiinnostuitko rekrykoulutuksesta? Tutustu avoimiin rekrykoulutuksiin sivulla www.osuvakoulutus.fi tai ota yhteyttä Henna Kantolaan p. 040 8073 690

tai Maria Nylundiin p. 040 3596 238