"Meillä oli vielä muutama kuukausi opiskelua jäljellä, kun meitä pyydettiin töihin."

Puhtauspalveluala työllistää

Kesäkuussa 2018 Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta toimitilahuoltajiksi valmistuneet Said ja Abdi työskentelevät SOL Palvelut Oy:ssä siivoojina kohteenaan Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Puhtauspalveluala työllistää tällä hetkellä erittäin hyvin, minkä todistaa sekin, että Said ja Abdi työllistyivät jo opintojen aikana.


- Meillä oli vielä muutama kuukausi opiskelua jäljellä, kun meitä pyydettiin töihin. Nyt olemme vakituisessa työsuhteessa, ja tykkäämme työstä kovasti, miehet iloitsevat.

Puhtauspalvelualan työtehtävät ovat vaihtelevia.

- Työmme on 3-vuorotyötä ja päivät ovat keskenään erilaisia. Työpäiviin kuuluu niin perus- ja ylläpitosiivousta kuin suursiivoustakin, ja käytämme paljon erilaisia koneita. Tänään meillä on ohjelmassa vahanpoistoa ja vahausta, Abdi kertoo.

Tärkeiksi ominaisuuksiksi alalla Abdi ja Said nostavat kohteliaisuuden ja ahkeruuden. Keski-Pohjanmaan keskussairaalan kokoisessa laitoksessa siivoajia ja siivottavaa on paljon. Said ja Abdi työskentelevät työparina ja nauttivat työstään. Miehet kokevat suoritetut opinnot hyödyllisiksi ja ala tuntuu omalta.

- Olemme onnellisia siitä, että saamme tehdä näin tärkeää työtä. Meidän kaikkien yhteisen viihtyvyyden takia paikkojen pitää olla siistinä. Meillä on mukavat työkaverit ja tosi hyvä esimies, joten olemme tosi tyytyväisiä. Kun saa tehdä työtä, asiat ovat hyvin, Said toteaa.