"Hyvät työllistymismahdollisuudet kiinnostivat"

Osaamista onkimassa

16-vuotiaan Verneri Santapakan kiinnostus metsäkoneenkuljettajan opintoihin heräsi viimeistään yhdeksännen luokan syksyllä, kun koululuokka kävi tutustumassa Kpedun Kannuksen toimipaikkaan. Verneri kertoo, että hyvät työllistymismahdollisuudet ja koneilla ajaminen painoivat vaakakupissa, kun hän teki valintaa alojen välillä.

 

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka poseeraa kodassa istuen.

 

– Tykkään tehdä töitä, joten ajattelin, että metsäkoneenkuljettaja voisi olla hyvä ammatti. En itse osaa vielä kovinkaan värkätä koneiden parissa, mutta ajaa osaan kyllä. Ensimmäisten viikkojen aikana olemme tutustuneet toisiimme ja käyneet muun muassa patikoimisretkillä, joten tämä on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin.

Luonnossa myös vapaa-ajallaan mielellään aikaa viettävä Santapakka kertoo innostuneensa koulun vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. Hän onkin hyödyntänyt koulun omaa kalastuslupaa, ja käynyt koskella kokeilemassa onneaan.

– On sieltä pieni siika tullut ja joku sinttihaukikin. Olen melkein koko ikäni kalastanut, ja kun sain kuulla, että koululta löytyy oma kalastuslupa, toin tänne omat kamppeeni. Minulla on täällä ainakin neljä tuttua tyyppiä, jotka tykkäävät käydä kalassa.

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii kalastamisesta. Kuvassa hän kalastaa kesämaisemissa koulun viereisellä joella.

Verneri suunnittelee käyvänsä koulun alta pois mahdollisimman nopeasti, jotta ehtisi tehdä vuoden päivät töitä ennen armeijaan menoa. 

– Tämä riippuu ihan siitä, pääsenkö kahdella vai kolmella vuodella. Intoa olisi päästä töihin, Verneri toteaa.
 

 

Teksti: Martina

Kuvat: Eeva