"Oli täysin selvää, että Essi jatkaa meillä valmistumisen jälkeen työsuhteessa"

Oppisopimuksella nopeasti työelämään

Kälviäläislähtoinen Essi Leminen, 22, haki Kpedulle opiskelemaan puualaa jatkuvan haun kautta ja ilmoitti heti opintojen alkaessa opettajalleen Arto Mäenpäälle halukkuudestaan suorittaa opinnot oppisopimusta hyödyntäen. Paikkakin oli jo katsottu valmiiksi.

Pian Leminen olikin jo Kannuksen Eskolassa sijaitsevan PihlaPROn ensimmäinen oppisopimusopiskelija. Hänen vanavedessään ikkunoita ja ovia valmistavaan yritykseen on tullut muitakin oppisopimusopiskelijoita, ja lisääkin mahtuisi.

Syksyllä 2020 aloitetut puualan opinnot on nyt suoritettu ja viime viikolla Leminen valmistui puusepäksi.

– Essi on harvinaisen hyvä ja positiivinen tapaus, jolla on ollut selvät sävelet koko opintojen ajan siitä, mitä hän haluaa, kehuu Mäenpää oppilastaan.

– Essi osaa myös antaa suoraa palautetta, ja kehittää koko ajan omaa työtään ja työympäristöään, lisää Lemisen työpaikkaohjaajana ja esimiehenä toiminut Jouni Haapalehto.

Leminen on edennyt opinnoissaan suunnitelmallisesti ja päämäärätietoisesti kohti valmistumista. PihlaPROlla hän on opetellut useampia työpisteitä, kuten alkutuotantoa, sisäpuitelinjaa, lukkokoneen käyttöä sekä listankatkontaa. Viime kesänä Essi oli mukana myös varaston ja verkkokaupan toiminnoissa. Likipitäen kaikki tehtaan työt ovat tuttuja.

– Maalaamossa en ole vielä ollut, mutta ehkä sinnekin menen jossain vaiheessa, kertoo Leminen hymyillen.

Leminen on sitä mieltä, että oppisopimuksella kouluttautuminen sopii sellaiselle henkilölle, joka haluaa päästä nopeasti kiinni konkreettisen työn tekemiseen.

Oppisopimus hyödyttää myös työnantajaa, ja kun opiskelija koulutetaan yrityksessä suoraan työpaikan tarpeisiin, on yrityksellä mahdollisuus saada riveihinsä monipuolinen osaaja, jolla on tämän nimenomaisen yrityksen tarpeisiin liittyvää erityisosaamista. Näin kävi myös Lemisen ja PihlaPROn kohdalla.

– Essin työnteko on sujunut mainiosti, joten oli täysin selvää, että Essi jatkaa meillä valmistumisen jälkeen työsuhteessa, kertoo Marko Saarikoski, joka on toiminut Essin toisena työpaikkaohjaajana.

Kun Lemiseltä kysytään perinteinen kysymys ”mitä teet valmistumisen jälkeen?”, on vastaus päivänselvä:

– Työt jatkuu! Lähden tästä seuraavaksi iltavuoroon laittamaan ikkunalaseja paikoilleen, kertoo Leminen hymyillen

 

Essi Leminen kouluttautui puusepäksi oppisopimuskoulutuksella. Kuvassa vasemmalta Kpedun oppisopimussuunnittelija Sanna Siirilä-Hyyppä, Essi Leminen, Jouni Haapalehto, Marko Saarikoski, Arto Mäenpää.