"– Koulutuksen aikataulutus oli joustavaa."

Opinnot nivoutuivat työelämään

Satu Tervolan kohdalla opiskelu on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Hän on opiskellut työn ohessa suurtalouskokiksi, käynyt esimiesvalmennuksessa, lukenut merkonomiksi oppisopimuskoulutuksena, opiskellut datanomiksi sekä nyt viimeisimpänä suorittanut tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

– Tietotekniikan opinnot ovat totta kai lisänneet it-osaamistani. Olen työvuorosuunnitteluohjelman pääkäyttäjä, ja olen muun muassa laatinut päivähoidon käyttöön tarvittavat lomakkeet ja asiakirjat, Kannuksen kaupungilla työskentelevä kanslisti kertoo vastuualueistaan.

Tervolan osaaminen säästää myös työnantajan kustannuksia, kun asioihin voidaan reagoida nopeasti oman talon sisällä. Alanvaihto suurtalouskokista kanslistiksi on ollut Tervolalle mieluinen ratkaisu.

– Olen aina tykännyt numeroista. Jauhot ja ryynit vaihtuivat bitteihin ja numeroihin, hän naurahtaa.

Opinnoissa tehtävät räätälöitiin työelämään soveltuviksi. Näin ne kehittivät samalla Tervolan omaa työtä.

– Kaikki nivoutui työelämään. Koulutuksen jälkeen olen huomannut, kuinka yhteistyö esimerkiksi it-tuen kanssa on helpottunut. It-osaaminen on kaiken kaikkiaan yleissivistävää ja välttämätöntä tämän päivän toimistoympäristöissä.

Kannuslainen opiskelija ei kokenut koulunkäyntiä Kokkolassa raskaana.

– Koulutuksen aikataulutus oli joustavaa, eikä töiden ohella opiskeluun väsynyt. Olen tottunut opiskelemaan ja kulkemaan kauempanakin koulussa. Kokkolastahan ajaa illaksi kotiin! hän huomauttaa.