"- Koko media-ala kiinnostaa minua"

Omaa tietään kulkeva vloggaaja

Seinäjoelta Kokkolaan muuttanut Slaava-Matias Pienimäki kiinnostui media-alasta, kun hän kodinhuoltajaksi opiskellessaan valitsi valinnaisaineekseen videokuvauksen. Opiskelijaryhmä ideoi, kuvasi ja editoi oman videonsa ja siitä ala jäi kytemään Slaava-Matiaksen mieleen. 
Youtube ja vloggarit ovat olleet viime vuosien suosittu trendi ja Slaava-Matias jäi videoihin koukkuun vuonna 2012. Armeijassa hän teki ensimmäisen oman videon ja latasi sen Youtubeen. Sittemmin Slaava-Matias on höpöttelyineen noussut yhdeksi Kokkolan seudun suosituimmista vloggareista.

Audiovisuaalinen viestintä oli sopivasti erillishaussa, kun Slaava-Matias pääsi armeijasta.
Erillishaussa hakijat haastateltiin ja Slaava-Matias uskoo, että hänelle oli hyötyä suosituksi nousseesta Youtube-kanavasta. Hyötyä opinnoista on ollut myös harrastukselle.
- Pyrin puhumaan suoraan kameralle, enkä suunnittele videoita hirveän tarkkaan.
Slaava-Matias pitää siitä, että päivissä on toimintaa. Sellaisia hetkiä audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoilla on ajoittain, sillä koulutuksessa tehdään useita tapahtumatuotantoja. Tulevat media-assistentit jalkautuvat siis hoitamaan ääntä, valaistusta ja videokuvausta käytännön tilanteisiin tilausten perusteella. Tapahtumatuotantopäivät saattavat venyä pidemmiksi, mutta ne ovat opiskelijoille äärimmäisen mielenkiintoisia.

Slaava-Matiaksen suosikki opiskeluissa on valokuvaus. Sitä hän harjoittelee vapaa-ajalla myös.
Tulevat media-assistentit menevät monipuolisiin työssäoppimispaikkoihin. Slaava-Matias on jo ollut työssäoppimassa Radio Deillä ja tulevana keväänä edessä on tapahtumatekniikan jakso Sound Bros Oy:ssä. Etsinnässä vielä on valokuvauksen harjoittelupaikka.
- Koko media-ala kiinnostaa minua ja toivon, että kesätyöt löytyvät työharjoittelupaikkojen kautta, Pienimäki sanoo.
Slaava-Matias tiedostaa, että media-alalla työpaikat ovat tiukassa. Hän kuitenkin uskoo, että oma aktiivisuus palkitaan tulevaisuudessa työpaikalla.
- Olen myös miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä valmistumisen jälkeen, hän kertoo.

Tutustu Slaava-Matiaksen Youtube-kanavaan >>