"Parturi-kampaajan ammatissa pitää uskaltaa olla sosiaalinen"

Olivialla tavoitteet kirkkaana mielessä

Parturi-kampaajaksi ensimmäistä vuotta opiskeleva Olivia Myllylä laski jo yläasteella, että joka toinen vuosi alkava hiusalan perustutkinto olisi haettavana, kun yhteishaku on hänelle ajankohtainen. Alavalinta oli selvillä jo vuosia.

- Minua on aina kiinnostanut tyttömäiset alat. Täällä oli useita kavereita opiskelemassa ja olin asiakkaanakin käynyt, Olivia kertoo.

Olivia haluaa saada ammatin mahdollisimman nopeasti ja muistuttaa, että parturi-kampaajan ammatissa pitää uskaltaa olla sosiaalinen.

- Olemme vasta opiskelleet perusasioita, mutta tämä on ihan mun juttu! Jo pelkästään hiusten harjaaminenkin on ihanaa, Olivia hehkuttaa.

Olivia kruunattiin viime vuonna Miss Kokkolaksi ja Miss Pohjois-Suomi Beauty hänestä tuli tänä syksynä. 16-vuotias nuori nainen on päämäärätietoinen.

- Tavoitteenani on osallistua Miss Suomi-kisoihin, Myllylä kertoo. Hidasteena on ikä, sillä niissä kisoissa pitää olla täysi-ikäinen.

Menestys kisoissa on tuonut Olivialle jonkin verran promokeikkaa.

Hiusalan opintojen ja kauneuskilpailujen lisäksi Olivia kirjoittaa blogia. Hän aloitti bloggaamisen neljä vuotta sitten ja lukijamäärä on vähitellen kasvanut. Blogi on Olivialle tapa olla luova, mutta tavoitteita hänellä on senkin suhteen.

- Olen aina ollut esteettinen ja blogia varten saatan käyttää jonkin kuvan ottamiseen vaikka kuinka paljon aikaa.

Olivian blogi löytyy osoitteesta oliviamyllyla.blogspot.com ja häntä voi seurata myös Instagramissa @oliviamyllyla