"Oli kiva päästä tapaamaan uusia tuttavuuksia ja verkostoitumaan eri toimialojen ja työelämän kanssa."

Yritysjohtaminen on jatkuvaa kehittämistä

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

- Meillä on yrittäjyys suvussa, ja olen aina halunnut yrittäjäksi. Kun tilaisuus yrityksen ostamiseen sitten tuli, tuntui etten vain voinut hukata sitä mahdollisuutta, Pahkakangas muistelee.

Mia´s Blomsterhandelin palveluita ovat kukat, lahjatavara ja hautauspalvelut.

- Tykkään todella paljon tästä työstä. Tietysti etenkin hautaukset vievät voimia, mutta toisaalta tämä myös antaa hirvittävän paljon.

Vaihtelua arkeen


Ennen yrittäjyyttä Pahkakangas työskenteli liikunnanohjaajana. Alan vaihto kävi sujuvasti, ja vuosien varrella Pahkakangas on kehittänyt osaamistaan.

- Eräs tuttu floristi opetti minulle alkeet, jonka jälkeen olen opiskellut itsenäisesti ja käynyt erilaisia lyhytkursseja, Pahkakangas kertoo.

Uusin osoitus opiskelusta on yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. 

- Valmistuin toukokuun lopussa suunnilleen puolentoista vuoden opiskelun jälkeen. Olihan se huippuhetki, kun sain todistuksen käteeni!, Pahkakangas iloitsee.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus järjestettiin Kokkolassa, mutta opiskelu työn ohessa toisella paikkakunnalla ei Pahkakangasta rasittanut.

- Enemmänkin tuntui, että opiskelut keskeyttivät arjen mukavasti. Oli kiva päästä tapaamaan uusia tuttavuuksia ja verkostoitumaan eri toimialojen ja työelämän kanssa.
Vertaistuki on yrittäjälle tärkeää.

Koulutus vahvisti ajatuksia

Suurinta hyötyä koulutuksesta Pahkakangas kokee saaneensa yrityksensä suunnitelmalliseen kehittämiseen.

- Koulutus antoi motivaatiota ja vahvistusta niille ajatuksille, mitä minulla jo oli yritykseni kehittämiseen. Koulutus oli laaja kokonaisuus, jossa painottuivat strategia- ja visiotyö sekä asiakkuuksien hallinta. Asiakkuudet ovatkin minun yrityksessäni se tärkein juttu.

Energisen yrittäjän kohdalla opiskelu ei jää tähän.

- Seuraavat askeleet on jo mietittynä, mutta niistä en vielä kerro sen enempää. Kovalla työllä jatketaan eteenpäin – sellaisen asenteen yrittäjyyteen perin edesmenneeltä isältäni. Opiskelua haluan suositella kaikille. Aina kannattaa kehittää itseään!, Pahkakangas hymyilee. 

Kiinnostuitko? Hae mukaan yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon

 

Kuva: Eeva Huotari