"- Näitä possuja hoitaisin vaikka unissaan!"

Maarit viihtyy erilaisten eläinten kanssa

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.
Maaritin kotona on lihakarjatila, jonka jatkajaksi Maarit aikoo. Ihan heti ei kotitilalla tarvitse aloittaa hommia, sillä vanhempien eläköitymiseen on vielä aikaa. Maaritilla on kaksi siskoa, joista kumpikaan ei kokenut maatalousyrittämistä omana alanaan.
- Olen ollut aina kiinnostunut eläimistä, paitsi en tosin hevosista. Alavalinta hahmottui yläasteella ja kouluvalinta oli helppo, sillä kotoa pääsi kulkemaan sekä skootterilla että toisinaan traktorilla, Maarit kertoo.
Eläinrakkaana ja kylmähermoisena nuorena Maarit otti valinnaisina aineina opintoihinsa koulutilan sikoihin ja nautoihin liittyviä kursseja.
Lukiosta on Maaritin mielestä erityisesti apua pitkien tekstien tulkinnassa ja kirjoittamisessa. Hän aikoo myös tänä keväänä hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan agrologiksi Ilmajoelle.
Vaikka kotona on tila, niin on paljon asioita, joiden tekeminen tulee vastaan vasta maatalousalan opinnoissa. Esimerkiksi eläinten rokottamisen ja korvamerkitsemisen Maarit on oppinut vasta maaseutuyrittäjän opintojen aikana.
- On asioita, joita ei vanhemmilta huomaakaan kysyä.
Kpedun Perhon toimipaikkaan Maarit soitettiin töihin eläintenhoitajaksi tekemään muutaman viikon sijaisuutta. Se sopi nuorelle naiselle hyvin.
- Näitä possuja hoitaisin vaikka unissaan!