"Luontoala on tulevaisuudessa ammattini tavalla tai toisella"

Luonto-ohjaajaksi työn ohessa

Kokkolalainen Janne Tarvainen, 40, opiskelee luonto-ohjaajaksi työn ohessa.

- Nuorena olin partiossa ja vanhemmillani oli saaristomökki. Luonto ja meri ovat siten aina olleet vahvasti läsnä. Lapin reissuilla kalastelin ja kuvasin tunnelmia puhelimella. Vaimo ehdotti, että jakaisin kuviani someen. Kun Instagramissa Janne Tarvaisen nimi oli jo varattu, keksin tilin nimeksi Tanne Jarvaisen.

Tanne Jarvainen

Kuvaaminen lisäsi intoa tehdä päiväretkiä ja kuvista saatu hyvä palaute innosti lisää. Samalla kasvoi ajatus, että tätähän voisi tehdä jopa työkseen. Syksyllä 2023 Janne aloitti luontoalan opinnot Kpedun Perhon toimipaikassa.

- Tässä on niin paljon kaikkea mistä tykkään, saan olla luonnossa ja kuvata. Vaimon siskon mies patisti minua tekemään sisältöä myös YouTubeen. Hän sanoi, että nyt rupeat vaan tekemään, että et sinä ainakaan nuorene. Niinpä olen itse tekemällä opetellut kuvaamista ja editoimista.

- Kuvaamistaidot ovatkin olleet tarpeen, kun Janne on tehnyt kaupallista yhteistyötä retkeilyvarusteisiin liittyvien yritysten kanssa. Ja on hän jo antanut someseuraajilleen vinkkejä valo- ja videokuvaukseen sekä retkeilyyn liittyen.

- Minulla on vahva visio, että luontoala on tulevaisuudessa ammattini tavalla tai toisella. Mielikuvitus on vain rajana, koska mahdollisuuksia on niin paljon.

Luonto-ohjaajaksi voi hakea jatkuvassa haussa osoitteessa www.kpedu.fi/haussa-nyt

- Suosittelen opintoja kaikille, joita kiinnostaa työ luonnossa ja haluaisi luonnosta ammatin tai sivutyön. Tai voi tätä opiskellen pitää välivuoden työelämästä ja kokeilla miltä se tuntuu.

Janne Tarvainen kuvaa luonnossa

 

Opintoja Jannella on takana nyt vajaa vuosi. Paras kurssi tähän saakka on ollut eräkokkauskurssi.

Kotimaisista aineksista kokattiin avotulella aamupala, lounas ja illallinen. Minuahan ei haittaa huono ilma, kun varusteet ovat kunnossa. Myös sadesäällä on ihan mahtava fiilis, kun saa olla luonnossa.

- Unelmana olisi elättää itsensä kuvaamalla luontoa, tekemällä somesisältöjä ja eräoppaan töitä.

 

Teksti ja kuvat Eeva Huotari, 06/2024