"Olen saanut paljon uusia ideoita ja uutta verkostoa."

Lisäbuustia yrittäjyyteen

Puoti & Kahvila Annea Kälviällä pyörittävä Anne Roiko kertoo lähteneensä Kpedun Pienyritykset nousuun! -hankkeeseen ajatuksella ”nyt jos koskaan”.  Hän toteaa olleensa aina huono lähtemään mukaan hankkeisiin ja koulutuksiin, mutta nyt tuli vastaan niin mielenkiintoinen kokonaisuus, ettei siitä voinut kieltäytyä.

– Hankkeen asiakkuusvastaava Johanna Kaunisvesi otti minuun yhteyttä ja kertoi, että tällainen hanke on tekeillä. Sain kuulla, että hankkeessa olisi luvassa ainakin verkostoitumista muiden pienyrittäjien kanssa. Yrittäminen on monesti aika yksinäistä hommaa, kun työkavereita ei ole, joten kuulosti mukavalta ajatukselta saada tutustua muihin alueen yrittäjiin, Roiko toteaa.

Viime vuoden lopulla käynnistyneeseen hankkeeseen Roiko lähti siis mukaan innostunein mielin ja uutta potkua hakien. Hän kertoo, että hankkeeseen osallistuneet yritykset ovat saaneet muun muassa osallistua koulutuspäiviin, joissa on käsitelty esimerkiksi tuotteistamista.

– Maailma ja ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet, joten keskustelimme koulutuspäivien aikana muun muassa siitä, millä tavalla voisimme tarjota asiakkaille elämyksiä tavaroiden myymisen sijaan. Tämä avasi minun silmäni huomaamaan, että omaa toimintaa voisi tosiaan kehittää monella tapaa.

– Hanke on tarjonnut minulle myös oman mentorin, jonka avulla olen voinut suunnitella liiketoimintani kehittämistä. Suunnitteilla on ainakin yrityksemme autonäyttelyosuuden kehittäminen, toteaa Toivosen Eläinpuiston ja talonpojanmuseon kupeessa toimintaansa pyörittävä Roiko.

Kuvassa yrittäjä Anne Roiko poseeraa myymälänsä sisällä.

Yrittäjän oppisopimuksella vuoden loppuun saakka hankkeessa mukana oleva Roiko kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että uskaltautui mukaan.

– Olen saanut paljon uusia ideoita ja uutta verkostoa. Oppisopimuksen solmiminen ei ollut lainkaan byrokraattista, sillä hankkeen henkilöstö hoiti kaikki paperiasiat kuntoon meidän osallistujien puolesta. Yrittäjälle ei mikään ole koskaan maksutonta, joten on ollut hienoa osallistua hankkeen järjestämiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin ilman, että joutuu itse järjestää ja toimia maksumiehenä, toteaa Roiko hymyillen. 

 

Pienyritykset nousuun! -hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.