"Opiskeluaikana saa tehdä laidasta laitaan monenlaisia tuotteita"

Leipuri-kondiittorien työsalissa riittää tohinaa

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Ensimmäistä vuottaan opiskeleva Pinja Sundbäck ja toisen vuosikurssin opiskelija Jenna Pesola kertovat hakeutuneensa opiskelemaan alaa sen monipuolisuuden takia.

– Täältä voi työllistyä esimerkiksi leipomoon, kahviloihin, kauppojen paistopisteille, pitopalveluun, suurtalouskeittiöön tai ravintolaan, he listaavat.

– Opiskeluaikana saa tehdä laidasta laitaan monenlaisia tuotteita. Yhtään ei tarvitse jännittää, että osaako vai ei, sillä töitä saa halutessaan tehdä ryhmissä tai pareittain. Täällä saa myös paljon itse vaikuttaa siihen, kuinka haastavia töitä haluaa tehdä, opiskelijat kertovat.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat työssään työsalissa.

 

Leipuri-kondiittorit opiskelevat elintarvikealan perustutkintoa. Erikoistua voi niin leipuri-kondiittoriksi, elintarvikkeiden valmistajaksi kuin lihatuotteidenkin valmistajaksi. 

– On kiva, että suuntautumista ei tarvitse valita ihan opintojen alussa, vaan sitä voi rauhassa miettiä opintojen edetessä, Pinja ja Jenna kertovat.

Tänään opiskelijoilla on työn alla viinereiden teko. Monen työvaiheen jälkeen uunista nostetaan maukkaita vaniljakreemiviinereitä. Tuotteet pakataan, ja viedään lopulta myytäväksi Eväsreppu-myymälään.

Leipuri-kondiittoriopiskelijoiden tekemä kakku.

 

– On mukava tunne, kun tietää että joku oikeasti ostaa ja nauttii näistä meidän tekemistämme tuotteista, Pinja ja Jenna toteavat.

– Opiskelijat saavat samalla hyvää kokemusta työn tekemiseen ja kädentaitoihin. He saavat jo opiskeluaikana kokemusta oman työn aikatauluttamisesta ja siitä, että tuotteiden pitää olla tasalaatuisia, ulkonäöltään ja maultaan onnistuneita, jatkaa lehtori Anne Mäki-Leppilampi.

Kuvassa leipuri-kondiittoriopiskelija kurkistaa paistokärryn hyllyjen välistä.