"Ammattiopistolta tulee opiskelijoita työpaikalle oppimaan, ja me nappaamme heitä tänne töihin"

Laajasti työllistymismahdollisuuksia

Ravintola- ja cateringalalla riittää töitä. Yksi meidän alueemme suuri työllistäjä on Soite, jonka suurkeittiöissä työskentelee tälläkin hetkellä useita kymmeniä henkilöitä. Soiten ruokapalvelujohtaja Merja Ilomäki kertoo, että suurkeittiöstä löytyy alan ammattilaisille monenlaisia tehtäviä.
 
– On astiahuoltoa, vierastarjoilua sekä dieettikokin, ravitsemustyöntekijän ja suurtalouskokin tehtäviä. Töitä tehdään jatkuvalla kierrolla niin, että jokainen osaa tehdä kaikkea.
 
Ilomäki kertoo, että suuri osa Soiten ruokapalveluiden työntekijöistä on tullut töihin ammattiopiston kautta.
 
– Aika pitkälti se menee niin, että ammattiopistolta tulee opiskelijoita työpaikalle oppimaan, ja me nappaamme heitä tänne töihin. Hyvillä työntekijöillä on asenne kohdallaan, ja taitoa tulla ihmisten kanssa toimeen, Ilomäki listaa.
 
Kuvassa Soiten ruokapalveluiden työntekijät poseeraavat suurkeittiössä.
 

Moni ammattiopiston opiskelija on opiskellut itselleen suurtalouskokin pätevyyden oppisopimuksella. Yksi heistä on Jarkko Hollanti, joka on työskennellyt Soiten ruokapalveluissa parisen vuotta.

– Tänne on aina mukava tulla töihin. Työpäivät kuluvat niin nopeasti, että joskus tuntuu, ettei ehtinyt töihin tullakaan, kun pitäisi jo kotia lähteä. Työajat ovat täällä Soitella suuri plussa, sillä meidän työmme alkavat viimeistään seitsemältä ja kotiin lähdemme puoli kolmelta, Hollanti kertoo.  

Kuvassa Soiten ruokapalveluiden ruoka-annokset kulkevat hihnalla.
 
Noin 1500 annosta päivässä valmistavassa ruokapalvelutiimissä vallitsee hyvä yhteishenki. Ilomäki toteaa, että porukka on iloinen, reipas ja joustava. Hyvästä yhteishengestä kielii sekin, että työntekijöiden vaihtuvuus on pientä.
 
– Mutta kyllä niitä työpaikkoja avautuu jatkuvasti esimerkiksi eläköitymisten myötä, Ilomäki vinkkaa.
 

Kiinnostaako sinuakin työ ravintola- ja cateringalalla? Työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset. Tutustu ravintola- ja catering- ja elintarvikealan koulutustarjontaan täällä: https://bit.ly/3oxlLas

 

Tutustu Pietarsaaressa järjestettävään työvoimakoulutukseen:

Työvoimakoulutus Pietarsaaressa

 

Kuvat: Eeva Huotari