"– Oli onni päästä tänne, kun saa tehdä hoidollista työtä"

Lähihoitajaksi aikuisopintoina

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 
– Monet sisaruksistani ja sukulaisistani ovat sosiaali- ja terveysalalla, joten en missään nimessä aikonut lähteä tälle alalle opiskelemaan, Kellokoski kertoo. 
Paluu kotiseudulle tukiverkoston luo kuitenkin houkutteli ja Vilhelmiina muutti 10-vuotiaan tyttärensä kanssa takaisin Kokkolaan pari vuotta sitten. Työt kukkakaupassa jäivät ja hän mietti uutta uraa. 
– Kukkakaupat ovat vähentyneet niin paljon, enkä uskonut sillä alalla töitä riittävän.  

Kellokoski haki ja pääsi opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle lähihoitajaksi Hyvinvointikampukselle ja hän valmistui kaksivuotisesta koulutuksesta keväällä 2016. Osaamisalaksi Vilhelmiina valitsi sairaanhoidon ja huolenpidon. Työssäoppimisjaksoja Vilhelmiina piti erityisen mielenkiintoisina. 

– Työssäoppimiset suoritettiin eri ympäristöissä ja niiden aikana sai kokonaiskuvan sote-alan laajuudesta, Kellokoski kertoo. Työssäoppimisen myötä aukesivat myös ovet Kiuruun, jossa Vilhelmiina suoritti yhden jakson osastolla 12. Medisiininen osasto tarjoaa neurologisten ja ihotautipotilaiden hoitoa sekä sisätautien erityisosaamista vaativia lääketieteen ja hoitotyön palveluita. 
– Oli onni päästä tänne, kun saa tehdä hoidollista työtä, Kellokoski sanoo. Vilhelmiina pääsi neurolle ainakin kesätöihin, mutta keikkatöitä olisi ollut tarjolla pitkin vuotta muutenkin. 
– Tämä on hyvä paikka oppia. Toivon, että tulevaisuudessa saan olla alalla töissä ja ehkä joskus vielä jatkan sairaanhoitajan opintoihin, Kellokoski sanoo.