"Vaihte­leva, mielenkiintoinen työ sekä mukavat työkaverit"

Lähihoitaja kaukaa

 Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Huhtikuussa 2016 Kabita saapui nai­misiinmenon jälkeen aviomiehensä työn perässä Nepalista Suomeen. Kruunupyyn kansalaisopistossa suoritetun kahdeksan kuukauden kielikurssin jälkeen hän pääsi Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lähihoitajaopinnot Kabita suoritti säädetyssä ajassa Hyvinvointikampuk­sella, jonka jälkeen hän on työskennellyt Koivurinteellä. Palvelukoti ennätti tulla hänelle tutuksi jo opintoihinsa sisältyvien työssäoppimisjaksojen aikana.

Kabita kiittää sydämellisesti kaikkia niitä, jotka ovat myötävaikuttaneet siihen, että hänen lähihoitajallinen opin­to- ja työpolkunsa on edennyt nopeasti ja suotuisasti. Toki se on vaatinut häneltä itseltään opiskelijana ja työntekijänä pe­riksiantamattomuutta ja sisukkuutta sekä sinnikkyyttä ja uutteruutta.

Kabitan opinnot Kpedussa käynnistyi­vät Mao-hankkeen nimissä maaliskuussa 2017 kolmen kuukauden opiskelujaksolla sisältäen mm. intensiivistä suomen kielen ja matematiikan opiskelua, jonka jälkeen alkoivat hänen varsinaiset ammattiopin­tonsa. – Ammattitaitoiset ja osaavat sekä motivoivat ja opiskelua tukevat Kpedun opettajat mahdollistivat sen, että sain lähihoitajaopintoni suoritetuiksi, Kabita kiittää.

Kiinnostuksellinen kipinä hoitoalaan syttyi alun perin Nepalissa Kabitan huolehtiessa isovanhemmistaan. Kabita viihtyy hyvin Koivurinteellä. – Vaihte­leva, mielenkiintoinen työ sekä mukavat työkaverit. Koko ajan oppii uutta. Kabitan tulevaisuudessa siintävät sairaanhoitaja­opinnot.

 

Teksti: Jussi Wiirilinna Kuva: Eeva Huotari

Teksti on julkaistu Kpedu News-lehdessä 2019.