"Työpaikkailmoitusta on katsottu yli 11 000 kertaa"

Kpedu Jobi toi avun työvoimatarpeeseen

Vetelin Vesi on Vetelin kunnan omistama liikelaitos, jonka pääasiallisia työtehtäviä ovat veden hankinta, puhdistus ja jakelu, jäteveden siirtäminen KVT-Vesihuolto Oy:lle käsiteltäväksi sekä maassa olevien vesi-, viemäriverkostojen erinäiset huolto- ja kunnossapitotehtävät. Vetelin vesi oli kevättalvella pulman edessä, sillä lisäkäsille on tarvetta, mutta alalle ei tahdo löytyä osaajia.

Onni potkaisi, kun vesihuoltomestari Aleksi Ala-Korpi sai tietää, että Kpedu Jobi -palvelun kautta voisi saattaa avautuvan työpaikan Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijoiden tietoisuuteen.

– Ajattelimme, että joku nuorihan tähän sopisi oivasti, sillä heillä on intoa ja he ovat nopeita oppimaan. Nuoren osaamista on myös mahdollista vielä muovata oikeaan suuntaan, vaikka ei välttämättä kaikkea heti osaisikaan. Väsäsin nopeasti ilmoituksen Kpedu Jobi -palveluun sekä otin yhteyttä suoraan kpedun henkilökuntaan, ja sieltähän tuli heti pari puhelinsoittoa opiskelijoilta. Työpaikkailmoitusta on katsottu yli 11 000 kertaa, joten mahtavaa näkyvyyttä se sai, Ala-Korpi iloitsee. 

Kuvassa Ala-Korpi ja Ruuhinen putkistojen ympäröimänä.

 

Toinen Ala-Korvelle soittaneista oli LVI-alaa ammattiopistossa opiskeleva 17-vuotias Niilo Ruuhinen. Ruuhinen pääsi työhaastatteluun, jonka aikana selvisi, että paikka on hänen.

– Kaikki eteni tosi jouhevasti. Kuulin paikasta opettajaltani, jonka jälkeen soitin Aleksille. Kävin helmi-maaliskuussa kunnanvirastolla työhaastattelussa, ja saman tien sain tiedon työn alkamisesta 19.4. Oli iloinen yllätys, että sain tällaisen parin kuukauden mittaisen oppisopimuspaikan tähän keväälle. Työilmapiiri on ollut mukava, ja olen oppinut paljon. Ja onhan se mukavaa saada samalla palkkaakin, Ruuhinen toteaa.

Kuvassa Ala-Korpi ja Ruuhinen poseeraavat Vetelin veden auton edustalla kesäisessä säässä.

Ruuhinen kertoo päässeensä kahden kuukauden mittaisen oppisopimusjakson aikana harjoittelemaan muun muassa vesiputkien laittoa sekä korjaus- ja liitostöitä. Myös muuta vesihuoltohommaa on ollut työn alla, ja onpa hän päässyt jo itsenäisesti vaihtamaan vesimittareitakin. Ala-Korpi kertoo olevansa tyytyväinen Ruuhisen työpanokseen.

– Oma-aloitteisuutta löytyy, ja kyllähän sen työkentällä huomaa, että on yksi käsipari lisää ollut auttamassa. Niilon luokkakaveri tulee tähän kesäksi tekemään samanlaisen oppisopimuspätkän, ja olen heille jo vähän vinkannut, että kyllä täällä ihan pidempiaikaisiakin työpaikkojakin voisi olla tarjolla sopivalle osaajalle, Ala-Korpi toteaa hymyillen. 

 

Kuvat: Eeva Huotari