"Henkilöstöhallinto on aina ollut lähellä sydäntäni"

Kohti uutta uraa

Aiemmassa työssään ruokapalveluissa esihenkilötehtävissä työskennelleellä Tiina Harjupatanalla oli kovasti tahtoa edetä urallaan, mutta kyseisessä työpaikassa siihen ei enää ollut mahdollisuutta. HR-työhön hakeutuminen oli jo pitkään ollut Harjupatanan mielessä, ja viimein vuoden 2021 lopulta tuli sopiva koulutusmahdollisuus vastaan, kun Keski-Pohjanmaan ammattiopiston HR-agentiksi -koulutus alkoi.

– Henkilöstöhallinto on aina ollut lähellä sydäntäni. Tykkään työskennellä ihmisten kanssa ja auttaa johdon ja työntekijöiden välisessä viestinnässä. Olen jo pitkään tuntenut, että minulla olisi HR-työhön paljon annettavaa.

Pitkälti työssäoppimispainotteisena koulutuksena järjestetty HR-agentiksi -työvoimakoulutus antoi Harjupatanalle muun muassa mahdollisuuden verkostoitua muihin HR-työhön suuntaavien kanssa.

– Koulutuksen anti oli erinomainen, sillä sain osallistua tärkeisiin seminaareihin ja sain valtavasti mielenkiintoista oppia. Työelämässä oppimisen suoritin osaamisen kehittämisen ja johtamisen 3K-hankkeeseen osallistuvalla Seimec Servicellä, johon loin ensimmäiset kontaktini juurikin 3K-hankkeen työnantajabrändiin ja työntekijäkokemukseen suuntautuneessa seminaaripäivässä huhtikuun alussa. 

Palomäki on mielissään, että hankkeessa aktiiviselle ja erittäin koulutusmyönteiselle Seimec Servicelle löytyi rohkea ja aikaansaava harjoittelija edistämään henkilöstöhallinnon kokonaisuutta. Palomäki harmittelee, että monet yritykset suhtautuvat kyllä myönteisesti oman toimialan harjoittelijoihin ja työssäoppijoihin, mutta usein Kpedun muiden koulutusalojen osaajia ei osata hyödyntää yhtä hyvin.

– Oman työn merkityksellisyyttä syventää, kun saa jakaa omaa kokemusperäistä osaamistaan niin, että mahdollisimman moni siitä hyötyy, summaa Palomäki.

Kuvassa opiskelija Tiina Harjupatana poseeraa käytävällä seisten ja pöytään nojaten. Hänen vierellään poseeraavat Iiris Niemonen ja Kirsi Palomäki.
3K-hankkeen projektipäällikkö Iiris Niemonen (vas.) ja hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki (oik.) ovat antaneet Tiina Harjupatanalle tukea hänen ottaessa ensiaskeleitaan kohti HR-tehtäviä. 

 

Huhtikuun 2022 puolesta välistä Seimec Servicellä opissa ollut Harjupatana kertoo ehtineensä parin kuukauden aikana muun muassa tehdä yritykseen kehityskeskustelupohjan, järjestänyt työhyvinvointipäivän Elbassa, osallistunut SGS-laatusertifikaattiauditointiin sekä valmistellut työhyvinvointikyselyä.


– Kaikki tuli tehtyä, mitä oli tavoitteena parin kuukauden harjoittelun aikana. Sain valtavasti tukea 3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäeltä, joka on ollut tukena, tsemppaamassa ja antamassa ihan konkreettista apua työtehtävien suorittamiseen. Olen oppinut lyhyessä ajassa ihan mielettömän paljon. Sain yrityksestä positiivista palautetta, ja tittelini on siellä ollut ”työpaikan valo”. Se kait kertoo siitä, että ei tuo työelämässä oppiminen aivan plörinäksi ainakaan mennyt, Harjupatana toteaa nauraen.

Tulevaisuudessa Harjupatana kertoo jatkavansa polkua kohti HR-tehtäviä. Seuraava askel on joko liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen tai oppisopimuksella opintojen jatkaminen. Vaihtoehtoja hyvälle tekijälle löytyy.

 

3K-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

 

Kuvat: Sanna Tamminen

Teksti: Martina Store